Hronika

Kriminalna grupa na udaru "Lovca": Među uhapšenima i granični policajci

Kriminalna grupa na udaru "Lovca": Među uhapšenima i granični policajci
Foto: Arhiva | Kriminalna grupa na udaru "Lovca": Među uhapšenima i granični policajci

BILEĆA - Policajci Granične policije BiH, na području Bileće i okoline, realizovali su akciju "Lovac" u okviru koje je uhapšeno više osoba, među kojima su i dva policijska službenika Granične policije BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Kako se dodaje u saopštenju akcija je usmjerena na otkrivanje i kazneno procesuiranje organizovane kriminalne grupe koja već duže vrijeme djeluje na tom području.

Tužilaštvo je dodalo da su osumnjičeni pod istragom zbog krivičnih djela -Udruživanje radi činjenja kaznenih djela,  a u svezi sa kaznenim djelima Krijumčarenje, Nedozvoljen promet akciznim proizvodima, Zlouporaba službenog položaja ili ovlasti te Primanje dara i drugih oblika koristi.

"Osumnjičeni policijski službenici osumnjičeni su da su duži vremenski period, zloupotrebljavajući službeni položaj, prilikom obavljanja radnih zadataka, u toku radnog vremena, omogućavali drugim osumnjičenim osobama krijumčarenje akciznih i drugih proizvoda preko državne granice, iz Crne Gore u BiH", pojasnili su u saopštenju.

Akcija je realizovana po nalogu i pod nadzorom tužoca iz Posebnog odjeljnja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju.

Nakon kriminalisticke obrade te izvršenih pretresa, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH, koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije