Hronika

Krivičnim djelima protiv privrede pričinjena šteta veća od dva miliona KM

Krivičnim djelima protiv privrede pričinjena šteta veća od dva miliona KM
Foto: N.N. | Krivičnim djelima protiv privrede pričinjena šteta veća od dva miliona KM

​BANJALUKA - Protiv M.N. (76) i privrednog društva iz Doboja podnesen je izvještaj dobojskom Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da su počinili krivična djela zloupotreba ovlašćenja u privredi, protivzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogatstava i dobara od opšteg značaja i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave čime je pričinjena šteta veća od dva miliona KM.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Milanu Ninkoviću i preduzeću "Dijamant".

U saopštenju iz MUP-a Republike Srpske navodi se da se lice M.N. sumnjiči da je kao osnivač i direktor privrednog društva iz Doboja, u namjeri prikrivanja nezakonite eksploatacije mineralnih sirovina, svojim potpisom i pečatom Društva, ovjerilo Ugovor o poslovnoj saradnji sa neistinitim sadržajem, te navedeni falsifikovani ugovor predočavalo nadležnim inspekcijskim organima prilikom inspekcijskog nadzora.

"Takođe, na osnovu ovog ugovora, lice je od januara 2014. do decembra 2018. godine, kršeći odredbe Zakona o vodama Republike Srpske, organizovalo, vodilo i nadziralo iskop i dislokaciju mineralne sirovine - riječnog šljunka, a zatim u ime i za račun navedenog privrednog društva iz Doboja, izvršilo dalju prodaju šljunka drugim privrednim društvima, za što su ispostavljane fakture i izvršena naplata", ističe se u saopštenju.

Navedenim radnjama privrednom društvu iz Doboja pribavljena je protivpravna imovinska korist u ukupnom iznosu više od dva miliona KM.

Izvještaj tužilaštvu u Doboju podnijeli su policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije