Hronika

Kujoviću osam godina robije za smrt supružnika Hršum

Kujoviću osam godina robije za smrt supružnika Hršum
Foto: RTRS/Arhiva | Kujoviću osam godina robije za smrt supružnika Hršum

ISTOČNO SARAJEVO - Sarajlija Amir Kujović (37) osuđen je na osam godina zatvora za saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli supružnici Hršum, Danijela (42) i Dario (50).

Nepravosnažnu presudu Kujoviću donio je Okružni sud u Istočnom Sarajevu, po optužnici tamošnjeg Okružnog javnog tužilaštva.

Prema presudi, zabranjeno mu je upravljanje vozilom u trajanju od dvije godine, u šta se ne računa vrijeme koje, bude li i pravosnažno osuđen na zatvor, provede iza rešetaka.

Miloš Dragović, otac pokojne Danijele, ističe da slijedi žalba na ovu presudu.

"Nismo zadovoljni presudom. Maksimalna kazna je 12 godina. Oni su mu naveli neke olakšavajuće okolnosti, a on apsolutno nije imao olakšavajuće okolnosti. Svakako, slijedi žalba na ovu presudu", rekao je Dragović za "Nezavisne novine".

Optuženi nije prisustvovao izricanju presude, a u ožalošćenim prodicama ističu da je na taj način pokazao da se ne saosjeća sa bolom i tugom koji su im naneseni pogibijom njihovih najmilijih.

Podsjetimo, tragedija se dogodila 11. avgusta 2020. godine na putu Pale - Ljubogošta, kada je u njihov audi A3 direktno udario mercedes GLC 350, kojim je, prema optužnici, upravljao Kujović.

On je, prema dostupnim saznanjima, vozilom prešao u suprotnu traku i udario u audi u kojem su bili supružnici. Vozio je Kujović, dodaje se, bez važeće dozvole, a imao je 0,41 promila alkohola u krvi, s tim što je prekoračio i brzinu. 

Kako su "Nezavine novine" ranije objavile, u optužnici se navodi da Kujović nije prilagodio brzinu karakteristikama i stanju puta, vidljivosti, atmosferskim prilikama i saobraćajnim znakovima. 

"Na dijelu puta gdje je brzina ograničena na 60 kilometara na sat, vozio je brzinom od 75, iako je bezbjedna brzina bila do 49 kilometara na sat", navodi se u optužnici.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije