Hronika

"Kum" uhapsio graničnog policajca

"Kum" uhapsio graničnog policajca
Foto: Nezavisne/Arhiva/Ilustracija | "Kum" uhapsio graničnog policajca

FOČA - U akciji "Kum" izvršeni su pretresi na području Foče i uhapšen je A.M., policajac Granične policije BiH, koji će nakon kriminalističke obrade biti predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Kako dodaju, pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo, a pod nadzorom Tužilaštva BiH, realizuju ovu akciju.

Iz Tužilaštva BiH su ranije naveli da policajci na području Foče, Sarajeva i drugih gradova, sprovode pretrese objekata na više lokacija, kao i hapšenje osumjičenih osoba.

"Istraga u predmetu odnosi se i na koruptivna krivična djela, jer je jedan od osumnjičenih aktivni policijski radnik Granične policije BiH, koji se tereti da je pripadnicima kriminalne organizacije neistinito ovjeravao dokumentaciju za navodni prelazak granice, kako bi im na taj način ishodio alibi za vrijeme počinjenja krivičnih djela. Osumnjičene osobe su pod istragom i terete se za organizovani kriminal, povezan sa međunarodnim krijumčarenjem i distribucijom na ilegalnom narko-tržištu, većih količina droga", naveli su iz Tužilaštva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije