Hronika

Kupovinom nekretnine u Banjaluci "oprali" 230.000 KM, umiješan Jovan Jošilo

Kupovinom nekretnine u Banjaluci "oprali" 230.000 KM, umiješan Jovan Jošilo
Foto: Centralna banka BiH | Kupovinom nekretnine u Banjaluci "oprali" 230.000 maraka

BANJALUKA - Banjalučanin J.J. i D.C. iz Hrvatske sa privremenim boravkom u Banjaluci, osumnjičeni su za pranje novca koji potiče iz krivičnih djela, a koji su pomoću kupovine nekretnine ubacili u legalne tokove.

Naime, Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Tužilaštvu Bosne i Hercegovine podnijela je Izvještaj protiv J.J. i D.C.

"Za navedene osobe postoji osnov sumnje da su krivično djelo izvršili na način što su novac pribavljen izvršenjem krivičnih djela ubacili u legalne tokove na način da su potpisali fiktivni ugovor o djelu između prvoosumnjičenog J.J. i pravnog lica kojeg je zastupao drugoosumnjičeni D.C., čiji je predmet bio posredovanje u kupoprodaji nekretnine. Osoba J.J. je kupilo nekretnine u Banjaluci vrijednosti 232.200 KM", navode iz MUP-a Srpske.

Kako nezvanično saznajemo u pitanju su Jovan Jošilo i Diego Krebel iz Pule.

Jošilo je, inače, od ranije dobro poznat policiji i nalazi se u pritvoru jer je osumnjičen za organizovani kriminal u predmetu "Storidž" i "Transporter".

Podsjećamo, da ga je Hrvatska policija izručila BiH 29. novembra, a prethodno je Tužilaštvo BiH zajedno sa partnerskim policijskim, pravosudnim i bezbjednosnim agencijama tragalo za Jošilom koji je bio bjekstvu.

On je, inače, prošle godine uhapšen na području Opatije sa lažnom ličnom kartom Slovenije i ispostavilo se da iza lažnog slovenačkog identiteta stoji Jovan Jošilo za kojim je raspisana Interpol potjernica zbog organizovanog kriminala i trgovine narkoticima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije