Hronika

“Kupus razbojniku” iz Banjaluke četiri godine robije

“Kupus razbojniku” iz Banjaluke četiri godine robije
Foto: NN Arhiva | “Kupus razbojniku” iz Banajlauke četiri godine robije

BANJALUKA - Dragan Radaković (43) iz Banjaluke osuđen je na ukupno četiri godine zatvora za tri razbojništva i jedan pokušaj pljačke.

Radaković, koji se "proslavio" zbog pokušaja pljačke prodavnice "Daca i Ana" u Obilićevu, odakle ga je vlasnik otjerao gađajući ga kupusom u glavu, proglašen je krivim za taj slučaj, te za pljačke trgovina "Vesna", "Super Kort" i "Kod Brke". Svaki put je upadao maskiran, naoružan nožem.

Po optužnici po kojoj je proglašen krivim, on je 7. aprila ove godine upao u prodavnicu "Vesna" i zaprijetio vlasniku Đorđu M. te ga nožem ubo u grudi. Nakon toga je iz kase uzeo 300 maraka i pobjegao.

Drugu pljačku za koju je osuđen izveo je 29. aprila, kada je takođe maskiran i s nožem upao u prodavnicu "Kod Brke" i oteo oko 70 KM, ali i brion sa pulta.

Razbojnik je u svom trećem pohodu prošao kao bos po trnju. Upao je u prodavnicu "Daca i Ana", a vidjevši maskiranog pljačkaša s kuhinjskim nožem, radnica je pobjegla i pozvala gazdu Draženka Z., koji je pljačkaša počeo da gađa čim je stigao, uključujući i kupus.

Četvrti pohod dogodio se već 12. maja, kada je, kako je osuđen, maskiran ženskom čarapom i s nožem u rukama opljačkao market "Super Kort", odakle je ukrao 1.332 marke.

Za svaku od ova četiri slučaja Sud mu je "odrezao" po dvije godine, pa mu je određena jedinstvena kazna od četiri godine. Današnjom sudskom odlukom ukinut mu je pritvor dok ne ode u zatvor.

Dužan je da plati oko 1.450 maraka sudskih troškova i paušala, ali i da plati advokata koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti. Protiv Radakovića se vodi još jedan postupak - terete ga za pokušaj iznude 55.000 maraka od Mladena Miškovića, vlasnika banjalučkog restorana "My Way".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije