Hronika

Lažne dojave o bombama u Sarajevu istražuje FUP

Lažne dojave o bombama u Sarajevu istražuje FUP
Foto: Nedžad Uglješa/Arhiva | Lažne dojave o bombama u Sarajevu istražuje FUP

SARAJEVO - Istragu o lažnim dojavama o postavljenim eksplozivnim napravama u školama i nekim javnim ustanovama u Sarajevu, koje je Tužilaštvo sarajevskog kantona kvalifikovalo kao krivično djelo terorizma, provodiće Federalna uprava policije (FUP), budući da je to u njenoj nadležnosti, saopšteno je danas iz kantonalnog MUP-a.

U otkrivanju i pronalasku počinilaca navedenog krivičnog djela pripadnici FUP-a radiće u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo i drugih bezbjednosnih agencija.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo podsjećaju da su kontradiverzionim pregledima utvrdili da su jučerašnje dojave o bombama u 115 škola u Kantonu Sarajevu, te zgradi opštine Centar Sarajevo, a u kojoj se nalaze Skupština i Vlada Kantona Sarajevo, kao i u zgradi Opštinskog suda u Sarajevu bile lažne.

U vezi sa ovim slučajem, MUP Kantona Saajevo zahvalio je za saradnju Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji, Direkciji za koordinaciju policijskih tijela, Agenciji za istrage i zaštitu, Graničnoj policiji, FUP-u, te MUP-u Zeničko-dobojskog kantona, a kantonalnom Ministarstvu obrazovanja, školskom osoblju, učenicima i njihovim roditeljima za saradnju, povjerenje i razumijevanje. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije