Hronika

Lažne "stotke" trošili po lokalima

Lažne "stotke" trošili po lokalima
Lažne "stotke" trošili po lokalima

BANJALUKA - Četiri mladića iz Banjaluke uhapšena su u akciji kodnog naziva "Stotka" zbog sumnje da su krivotvorili novac, a zatim ga stavili u opticaj.

Kako smo nezvanično saznali, u akciji Krim-policije, koja je sprovedena u saradnji s Tužilaštvom BiH, u utorak su uhapšeni Aleksandar Balaban (20), Danijel Ninković (23), Igor Zarić (19) i Aleksandar Miletić (21), svi iz Banjaluke.

"Tokom istrage utvrđeno je da su osumnjičeni u periodu od 26. do 30. marta u opticaj stavili veću količinu krivotvorenih novčanica u apoenima od po 100 KM u sportske kladionice, ugostiteljske objekte i kioske na području grada Banjaluka. Novčanice su izuzete i biće predmet vještačenja", saopšteno je iz banjalučkog CJB-a.

Izvor blizak istrazi otkrio nam je kako su falsifikati uočeni u banjalučkoj kladionici "AM sport", kafiću "Dionis" i "AB klubu" u naselju Borik.

"Još se ne zna koliko su para na ovaj način gurnuli u legalne tokove, ali se pretpostavlja da se radi o hiljadama maraka", kazao nam je naš izvor.

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, kazala je kako je na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Suda BiH izvršen pretres stana, pomoćnih prostorija i putničkih vozila koje koriste osumnjičena lica te da su tom prilikom pronađeni predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Kako je rekla, pronađeni su krivotvorena novčanica u apoenu od 100 KM, oružje, municija kao i nekoliko drugih predmeta.

"Službenici vrše kriminalističku obradu lica, a sve dalje mjere i radnje prema njima vršiće se po instrukciji Tužilaštva BiH, kojem će i po kompletiranju predmeta biti dostavljen izvještaj za krivična djela za koje se utvrdi da su osumnjičeni izvršili", kazala je Markanovićeva.

Iz CJB Banjaluka su apelovali i pozvali građane na oprez s novčanicama od 100 maraka, te da, ukoliko posumnjaju na falsifikat, o tome obavezno obavijeste policiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije