Hronika

Lažni električari traže novac od građana Banjaluke i Prijedora

Lažni električari traže novac od građana Banjaluke i Prijedora
Foto: Arhiva/Ilustracija | Lažni električari traže novac od građana Banjaluke i Prijedora

BANJALUKA - "Elektrokrajina" je danas upozorila javnost da je više građana na području Banjaluke i Prijedora prijavilo da su ih obilazile nepoznate osobe koje se lažno predstavljaju kao radnici ovog preduzeća, te na licu mjesta traže naplatu radova na izmještanju mjernih mjesta (brojila) iz domaćinstava na električne stubove.

"Jedan od ovih slučajeva proteklih dana je prijavljen u Ulici manastira Gomionice u banjalučkom naselju Srpske toplice", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje "Elektrokrajina" je ove nezakonite aktivnosti prijavila Ministarstvu unutrašnjih poslova RS.

"Pozivamo građane da ne nasjedaju na pomenute nelegalne ponude, jer 'Elektrokrajina' naplatu usluga ne obavlja na licu mjesta niti u gotovini, već isključivo preko žiro-računa u komercijalnim bankama. Ističemo, takođe, da radove na izmještanju brojila iz objekata potrošnje obavljamo besplatno, u sklopu naših redovnih aktivnosti ovlaštenih radnika ovog preduzeća", navodi se u saopštenju.

Pomenuto preduzeće je apelovalo na građane da svaku nepoznatu osobu koja u ime "Elektrokrajine" traži naplatu usluga na licu mjesta i u gotovini prijave MUP-u RS na broj 122 i Uslužnom centru "Elektrokrajine" na broj 0800 50 116.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije