Hronika

Lažnih 100 evra donio u mjenjačnicu

Lažnih 100 evra donio u mjenjačnicu
Foto: Ilustracija | Lažnih 100 evra donio u mjenjačnicu

BIJELJINA - Policijska uprava Bijeljina dostavila je Tužilaštvu BiH izvještaj o krivičnom djelu krivotvorenje novca protiv lica čiji su inicijali V.M. koji je u mjenjačnici na području grada stavio u opticaj novčanicu od 100 evra u namjeri da mu radnik isplati protivvrijednost u KM, iako je najvjerovatnije znao da je novčanica krivotvorena.

Operativnim radom na terenu policijski službenici identifikovali su lice koje je to počinilo 2. oktobra i protiv njega dostavili izvještaj nadležnom tužilaštvu, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljine.

Iz policije skreću pažnju svim građanima, a naročito licima koja zaprimaju novac /radnicima na blagajni, trgovcima, konobarima/ da obrate pažnju prilikom primanja novčanice bilo kog apoena, da je dobro pregledaju, ukoliko imaju "mark test" da provjere novčanicu, a ukoliko posumnjaju u neispravnost novčanice da je zadrže i odmah obavijeste policiju.

Lica koja puštaju u opticaj falsifikovani novac obično su pojedinci koji nastoje što brže da kupe neku robu za krivotvorenu novčanicu, te najčeće po dobijanju kusura i robe isti vješto bježe, navedeno je u saopštenju.

Najčešća mjesta puštanja u opticaj falsifikovanih novčanica su trgovinske radnje, pijace, uslužne radnje i slično.

Policijska uprava Bijeljina apelovala je da svi građani obrate pažnju na zaprimanja novčanice bilo kog apoena, te da u slučaju bilo kakve sumnje odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu na broj 122, a novčanicu provjere na najbližem šalteru banke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije