Hronika

Ljekar Dragišić: Plašim se, neću se vraćati na posao

Ljekar Dragišić: Plašim se, neću se vraćati na posao
Ljekar Dragišić: Plašim se, neću se vraćati na posao

BIHAĆ - Zbog straha za svoju bezbjednost više se neću vraćati na posao, izjavio je Dejan Dragišić, doktor za plućne bolesti i tuberkulozu, koga je u utorak na radnom mjestu u Poliklinici u Bihaću fizički napao Selver Vojić, portir u zgradi Vlade Unsko-sanskog kantona (USK).

Dragišić navodi da Vojića, koji je i predsjednik Udruženja demobilisanih boraca opštine Bihać i koji ima dug istorijat nasilničkog ponašanja, poznaje odranije jer je dolazio kod njega u dispanzer za plućne bolesti.

"Vojić se žalio direktorici Doma zdravlja na mene jer sam, navodno, bio neljubazan prema njemu. Rekao je da sam čak nešto opsovao. U utorak sam ga sreo u hodniku i upitao: 'Što si me prijavio?', a on je skočio na mene", rekao nam je Dragišić. Kako kaže, od Vojićevih udaraca izgubio je svijest, te dobio povrede glave i vrata, zbog čega se sada nalazi na bolovanju.

"Nikog neću tužiti. Uzeo sam bolovanje i ne vjerujem da ću se vraćati na posao", kazao je Dragišić, koji je inače iz Kozarske Dubice. U Bihaću radi deset godina, ali kaže da će zbog ove situacije što prije otići iz tog grada.

Nismo uspjeli da stupimo u kontakt sa Vojićem, ali, kako saznajemo, on je na svom Facebook profilu napisao da se ne kaje zbog ovog čina.

"Istina, prije osam dana sam podnio pismenu žalbu Upravi Doma zdravlja na Dragišića zbog vrijeđanja. Dok sam čekao kontrolu kod doktorice ovaj kreten, Srbin iz Dubice, je naišao i u prolazu mi rekao: 'Zapamtićeš zbog žalbe' i opsovao mi mater. S obzirom na to da ne mogu preći preko psovke, došlo je do kontakta i to je to! Ne kajem se!", piše na njegovom profilu.

Iz Doma zdravlja Bihać su nam potvrdili da je Vojić i ranije dolazio u konflikt sa zaposlenima u ovoj ustanovi. Medicinske sestre iz ove ustanove, koje su se našle na hodniku u trenutku napada, nisu bile raspoložene da komentarišu slučaj. "Jedna sestra je zbog stresa završila u Hitnoj, a meni se povisio pritisak. Stvarno smo potresene i ne možemo davati izjave", kazala je ukratko sestra, koja nije željela da joj spominjemo ime i prezime.

S obzirom na to da Vojić radi kao portir u zgradi Vlade USK pozvali smo ovu instituciju, međutim "niko nije nadležan" za davanje izjave. 

"MUP USK će protiv Vojića podnijeti Tužilaštvu izvještaj o krivičnom djelu nasilničkog ponašanja", potvrdio nam je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a.

Selver Vojić je bio osumnjičen za postavljanje protivpješadijske mine M-3 pod vozilo Vlade USK u vrijeme protesta demobilisanih boraca 2008. godine. Prije nekoliko godina je napao i pretukao vozača bivšeg premijera USK Šemsudina Dedića. Takođe je na istom mjestu pretukao Mesuda Mešića, bivšeg direktora Zavoda za zapošljavanje USK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije