Hronika

Lopov iz BiH pokušao da preproda ukradeni nakit, radnica ga prijavila

Lopov iz BiH pokušao da preproda ukradeni nakit, radnica ga prijavila
Foto: LPD Vorarlberg | Lopov iz BiH pokušao da preproda ukradeni nakit, radnica ga prijavila

BEČ – Državljanin BiH (35) uhapšen je nakon što je juče pokušao da radnici jedne zlatare u četvrti Favoriten preproda ukradeni nakit. Ona je odmah prepoznala da se radi o ukradenom nakitu, prijavila ga policiji, i tako riješila pljačku koja se desila u petak u ulici Mariahilfer Štrase.

A, sve je počelo u petak uveče kada je ovaj 35-godišnjak upao u jednu zlataru u centralnoj bečkoj ulici. On je uz prijetnju natjerao zaposlenu u zlatari da otključa izlog iz kojeg je nasumično zgrabio nakit i pobjegao.

Ipak, kako prenose austrijski mediji, ovog lopova su od samog početka pratili pehovi. Naime, nakon pljačke on je naletio na jednog očevica, koji je pokušao da ga stigne, a tokom bijega je izgubio priličan dio plijena. Na kraju je odlučio da ono što mu je preostalo preproda, ali onda se desio drugi peh, kada je radnica zlatare prepoznala ukradeni nakit:

„Da, radnica zlatare u Favoritenu je odmah shvatila da se radi o ukradenom nakitu iz Mariahilfer Štrase, pozvala je policiju i mi smo ga uspjeli privesti“, rekao je portparol bečke policije. On je dodao da se ovaj državljanin BiH i zvanično tereti za pljačku u centru Beča, a tokom istražnih radnji i provjera, policija je došla do saznanja da ovo svakako nije prvo njegovo krivično djelo, već da je povezan i sa drugim, sličnim krađama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije