Hronika

Lopovi odnijeli sef sa 185.000 maraka

Lopovi odnijeli sef sa 185.000 maraka
Lopovi odnijeli sef sa 185.000 maraka

HAN PIJESAK - Najmanje trojica lopova u noći sa srijede na četvrtak provalila su i opljačkala Pavlović International banku u Han Pijesku i tom prilikom ukrali sef u kojem se, kako saznajemo, nalazilo oko 185.000 maraka.

Kako je u petak saopšteno iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo, uviđajem je utvrđeno da su pljačkaši u banku ušli tako što su demontirali alarme.

"U toku je preduzimanje mjera na identifikaciji izvršilaca i rasvjetljavanju ove teške krađe", rečeno je iz CJB-a.

Iz ove banke u petak su nam kazali kako snimci kamera pokazuju kako su banku opljačkala trojica lopova, koji su iznijeli sef s novcem.

"Pomoću podataka koje imamo sa video-nadzora, pljačka se desila u četvrtak u 2.15, a trajala je oko 22 minuta. Tom prilikom ukraden je sef i pričinjena manja materijalna šteta na inventaru", rečeno nam je u Pavlović banci.

Inače, kako saznajemo iz izvora bliskog istrazi, trio koji je orobio banku je vjerovatno imao i pomagače koji su ih čekali da obave posao.

"Kada su izašli iz banke, iz sefa su uzeli pare, a njega bacili s mosta u obližnju rječicu. Zatim su sjeli u auto i uputili se u nepoznatom pravcu", kazao nam je izvor iz policije.

Kako je rekao, s obzirom na način na koji je pljačka izvedena, riječ je o dobro organizovanoj i opremljenoj kriminalnoj grupi koja je duže vrijeme smišljala plan pljačke.

Podsjećamo, novac iz Pavlović International banke odnesen je i 2005. godine u spektakularnoj pljački. Tada je presretnuto vozilo sigurnosne službe i ukradeno je oko 1,8 miliona KM.

Kao jedan od organizatora i učesnika uhapšen je Anes Kurbegović (42) u akciji kodnog naziva "Lutka", a u kojoj su uhapšene desetine kriminalaca koje dovode u vezu sa nekoliko ubistava i pljački na teritoriji BiH.

Banke su posljednjih mjeseci na stalnoj meti  lopova, a samo u Sarajevu su u posljednja dva mjeseca opljačkane tri.

Zadnja koja je orobljena je Raiffeisen banka, iz koje su lopovi 22. aprila ove godine od radnika uspjeli oteti oko 20.000 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije