Hronika

Loša saobraćajna kultura u istočnoj Hercegovini

Loša saobraćajna kultura u istočnoj Hercegovini
Foto: N.N. | Loša saobraćajna kultura u istočnoj Hercegovini

TREBINJE- Stanje bezbjednosti saobraćaja, za razliku od javnog reda i mira i drugih parametara, na području cijele istočne Hercegovine nije zadovoljavajuće, a nivo saobraćajne kulture je ispod prosječnog nivoa.

Načelnik Policijske uprave Trebinje ističe da se s tim u vezi moraju pojačati sve raspoložive mjere kako bi se stanje poboljšalo.

„Iako je Policijska uprava Trebinje provela niz aktivnosti na sankcionisanju vozača koji se odlučuju da za volan sjednu pod dejstvom alkohola i opijata, stanje nije dobro, pa koristim priliku da apelujem na sve vozače da čuvaju i svoje i živote drugih ljudi, te da ne  sjedaju za volan u alkoholisanom stanju“, istakao je Laketa.

On napominje da će u narednom periodu biti uključen veći broj presretača na dijelu magistralnog puta Trebinje – Dubrovnik, u dijelu koji prolazi kroz Republiku Srpsku, kako bi se podigao nivo bezbjednosti saobraćaja i na ovoj dionici.

“Naša uprava će i dalje provoditi aktivnosti usmjerene na bezbjednost učenika, s obzirom da je počela školska godina i neophodno je obratiti pažnju na poštovanje saobraćajnih propisa u blizini škola”, dodaje Laketa.

U Policijskoj upravi Trebinje dodaju da je u gradu u posljednje vrijeme primijetno da veliki broj vlasnika pasa ne poštuje Zakon o javnom redu i miru kada je u pitanju držanje i šetnja pasa, pa će se više pažnje obratiti na takvu pojavu i sankcionisati je, kao i zlostavljanje životinja.

Na današnjoj konferenciji je rečeno da je u avgustu ove godine evidentirano 20 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, za koja je prijavljeno 36 lica, od kojih su osam povratnici, a nije bilo maloljetnika kao izvršilaca, niti su zabilježeni slučajevi narušavanja javnog reda i mira sa pet ili više lica.

U proteklom je mjesecu zabilježeno 25 krivičnih djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije