Hronika

Lovri pet godina jer je pokušao zapaliti ženu

Lovri pet godina jer je pokušao zapaliti ženu
Foto: Printscreen/YouTube | Lovri pet godina jer je pokušao zapaliti ženu

BANJALUKA – Luka Lovre, iz Banjaluke, pravosnažno je osuđen na pet godina robije jer je pokušao ubiti nevjenčanu suprugu Tijanu P. koju je polio benzinom i pokušao zapaliti.

Kako je rečeno "Nezavisnim novinama" u Vrhovnom sudu RS potvrđena mu je presuda koju mu je izrekao Okružni sud u Banjaluci.

Podsjećamo,  banjalučki Okružni sud krajem prošle godine uvažio je tvrdnje odbrane da nije riječ o pokušaju teškog ubistva na svirep način, te da nije riječ o direktnom umišljaju. Kako je ovaj Sud tada ocijenio riječ je o pokušaju ubistva sa eventualnim umišljajem, pa mu je stoga izrečena minimalna kazna za to krivično djelo.

Prema optužnici, Lovre je suprugu pokušao da ubije 12. juna lani u njihovom stanu u banjalučkom naselju Obilićevo.

Kako je ranije objavljeno, sve se desilo u njihovom stanu kada su se partneri posvađali, a nakon uvreda, Lovre je prema navodima optužnice ženu bacio na krevet. Žena je, dodaje se, pokušala pobjeći iz stana, ali joj nije dozvilo pa je istrčala na balkon i dozivala upomoć. Lovre je, uzeo flašu u kojoj je bio benzin, te polio vanbračnu suprugu po licu i tijelu, prijeteći da će je zapaliti.

Ona je pobjegla u kupatilo kako bi se oprala od benzina, dok je optuženi ušao za njom prosuo benzin pa zapalio. Žena je uspjela sa balkona dozvati pomoć.

On je izjavio u sudnici da nije želio povrijediti Tijanu i da je to žena koju voli, ali da ju je ošamario i polio benzinom po leđima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije