Hronika

Lovri pet godina robije za pokušaj paljenja žene

Lovri pet godina robije za pokušaj paljenja žene
Foto: Printscreen/YouTube | Lovri pet godina robije za pokušaj paljenja žene

​BANJALUKA - Luka Lovre (40), koji je optužen da je pokušao ubiti nevjenčanu suprugu Tijanu P. na način da ju je polio benzinom i pokušao zapaliti, osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na pet godina robije.

Sud je uvažio tvrdnje odbrane da nije riječ o pokušaju teškog ubistva na svirep način, te da nije riječ o direktnom umišljaju.

Naime, prema ocjeni Ssuda, riječ je o pokušaju ubistva sa eventualnim umišljajem, pa mu je stoga izrečena minimalna kazna za to krivično djelo.

Ipak, nakon ovog sudskog procesa, po svemu sudeći, umjesto tačke slijedi zarez, jer je već najavljena žalba.

"U svakom slučaju, smatramo da nije riječ ni o pokušaju ubistva i u tom dijelu će se odbrana žaliti", rekao je za "Nezavisne novine" advokat optuženog Aleksandar Jokić.

Tokom današjeg izricanja presude, sestra optuženog je plakala u sudnici.

Prema optužnici, Lovre je suprugu pokušao da ubije 12. juna u njihovom stanu u banjalučkom naselju Obilićevo.

Kako je ranije objavljeno, sve se desilo u njihovom stanu kada su se partneri posvađali, a nakon uvreda, Lovre je prema navodima optužnice ženu bacio na krevet.

Žena je, dodaje se, pokušala pobjeći iz stana, ali joj nije dozvilo pa je istrčala na balkon i dozivala upomoć.

Lovre je tada, ističe se, uzeo flašu u kojoj je bio benzin, te polio vanbračnu suprugu po licu i tijelu, prijeteći da će je zapaliti.

Ona je pobjegla u kupatilo kako bi se oprala od benzina, dok je optuženi ušao za njom prosuo benzin pa zapalio. Žena je uspjela sa balkona dozvati pomoć.

On je, kako su "Nezavisne novine" ranije objavile, nedavno izjavio u sudnici da nije želio povrijediti Tijanu i da je to žena koju voli, ali da ju je ošamario i polio benzinom po leđima.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije