Hronika

Lubura i Roguljić osumnjičeni za učešće u krijumčarenju ljudi

Lubura i Roguljić osumnjičeni za učešće u krijumčarenju ljudi
Foto: N.N. | Lubura i Roguljić osumnjičeni za učešće u krijumčarenju ljudi

BANJALUKA - Nedeljko Lubura (47), inspektor u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srpske i Bojan Roguljić (42), sin biznismena Slavka Roguljića uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje lica, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

"Postupajući po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, izvršili su pretrese na području Banjaluke i uhapsili Nedeljka Luburu i Bojana Roguljića. Osobe koje su uhapšene pod istragom su, te su osumnjičene da su počinile krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje lica, a službeno lice koristeći svoj službeni položaj pomagalo osumnjičenom nakon izvršenog krivičnog djela,  zloupotrebom položaja ili ovlaštenja", navedeno je u saopštenju.

Navode da je u ovom predmetu ostvarena značajna međunarodna saradnja sa EUROPOL-om.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predati postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičene i donijeti oduku o daljim aktivnostima.

Tužilaštvo BiH će u narednom periodu zajedno sa policijskim partnerskim institucijama staviti fokus na intezivno procesuiranje koruptivnih djela visoke korupcije u kojima se vrši zloupotreba policijskih kapaciteta i institucija BiH, za izvršenje krivičnih djela i sticanje nezakonite imovinske koristi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije