Hronika

Lukač: Eksplozije u Banjaluci nemaju veze sa terorizmom

Lukač: Eksplozije u Banjaluci nemaju veze sa terorizmom
Foto: Ilustracija | Lukač: Eksplozije u Banjaluci nemaju veze sa terorizmom

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da eksplozije koje su oko 10:30 odjeknule u banjalučkom naselju Starčevica nemaju veze sa terorizmom, već da se radi o ciljanom napadu na jedno lice.

"Krivično djelo koje je napravljeno nema veze sa terorizmom. Radio se o ciljanom napadu na jedno lice. Postavljena je, po prvim informacijama, bomba na potez koja se aktivirala prilikom pokretanja vozila", rekao je ministar Lukač.

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum rekao je da se radi o krivičnom djelu "Ubistvo u pokušaju" i istakao da je lice pod čije je vozilo postavljena eksplozivna naprava odranije poznato policiji.

"Radi se o licu koje je poznato policiji. Dva puta smo podnosili izveštaj protiv njega ali mi nismo podnosili izveštaj protiv njega za pedofiliju", rekao je Ćulum na vanrednoj konferenciji za novinare.

On je dodao da je protiv te osobe 2002. godine podnijela izvještaj zbog krivičnog djela izazivanja opšte opasnosti te ugrožavanja saobraćaja.

Podsjećamo, u banjalučkom naselju Starčevica oko 10:30 sati odjeknulo je više eksplozija prilikom čega su povrijeđene dvije osobe, vozač automobila i slučajni prolaznik. Opširnije o tome pročitajte u odvojenom tekstu na OVOM LINKU.

Pročitajte još:

Očevidac za "Nezavisne": Odjednom su zagrmile eksplozije, ljudi su bježali

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije