Hronika

Lukač o akciji u Zvorniku: Nije povezana sa prijetnjama funkcionerima

Lukač o akciji u Zvorniku: Nije povezana sa prijetnjama funkcionerima
Foto: Velibor Tripić/Arhiva | Lukač o akciji u Zvorniku: Nije povezana sa prijetnjama nekim funkcionerima

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da MUP nastavlja borbu protiv organizovanog kriminaliteta sprovodeći opsežne akcije širom Srpske, među kojima je i aktuelna u Zvorniku, gdje je uhapšeno 16 ljudi.

Lukač je rekao novinarima u Banjaluci da akcija u Zvorniku u ovom trenutku nije povezana sa prijetnjama nekim funkcionerima u tom gradu ili policijskim službenicima.

"Ona je pripremana ranije i duži period. Svakako, uz lica koja su privedena biće povezana i neka druga koja ćemo u drugim dijelovima Srpske kriminalistički obraditi da bismo dokazali određena krivična djela u kojima su učestvovali", naveo je Lukač.

On je rekao da su na tom planu ozbiljno shvaćene informacije dobijene od partnerskih službi.

"Povećali smo stepen bezbjednosti ljudi koji bi eventualno mogli biti ugroženi. Svakako ćemo sa drugim partnerskim službama da razmijenimo informacije o tome i pokušamo saznati da li se radi o konkretnoj opasnosti ili informaciji koju je potrebno samo procesuirati, obraditi i vidjeti da li postoji ozbiljna prijetnja", objasnio je Lukač.

On je otkrio da su posljednja hapšenja u Zvorniku povezana sa informacijama dobijenim putem kriptovanih telefona, ali i operativnim radom na terenu.

"Kroz kriminalističku obradu privedenih ćemo svakako doći do novih informacija koja će potvrditi naša ranija saznanja, te ih proširiti, što će dovesti do novih hapšenja", najavio je Lukač.

On je naglasio da MUP nastavlja i borbu protiv najtežih krivičnih djela, te djeluje i u preventivnom smislu protiv njihovih potencijalnih izvršilaca.

Lukač je rekao da će kriminalci biti stavljeni pod kontrolu i da moraju shvatiti da se u Srpskoj time ne isplati baviti jer će policija djelovati i smjestiti ih u zatvor, gdje im je i mjesto.

On je ocijenio da u Srpskoj nije narušena bezbjednost, te dodao da se policijske akcije sprovode radi povećanja bezbjednosti građana i njihove imovine.

Lukač je najavio da će akcije protiv kriminala biti nastavljene jer kriminalci ne prezaju ni da ugroze živote policajaca, o čemu svjedoči ubistvo policijskog službenika Radenka Bašića u Prijedoru.


Povezana vijest:

Kokain u banjalučkoj teretani miješali sa drugim supstancama da bi dobili na količini

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije