Hronika

MMA borac na udaru napada i incidenata

MMA borac na udaru napada i incidenata
Foto: N.N | MMA borac na udaru napada i incidenata

​SARAJEVO - Policija još utvrđuje kako je došlo do požara na vozilu Denisa Stojnića, MMA borca iz Sarajeva, a zasad nije isključeno da je automobil zapaljen.

Ovaj slučaj jako je uznemirio stanovnike naselja Kromolj, koje je poznato kao lokalitet gdje slični događaji u skorijoj prošlosti nisu bilježeni.

Ovo je tek jedan od brojnih incidenata u proteklih nešto više od godinu dana, a u čijem se središtu našao poznati MMA borac.

Ispred njegovih kafića bacane su "kašikare", u jednom od objekata bilo je i pucnjave, a nedavno je pronađena bomba na njegovom kućnom pragu.

Stojnić je, inače, na prošlim lokalnim izborima izabran u Opštinsko vijeće Starog grada. Vlasnik je nekoliko ugostiteljskih objekata u Sarajevu.

OKTOBAR 2017.

Pasat u plamenu

Stojnićev pasat je u petak gotovo potpuno izgorio, a očevici su ispričali da se prije toga čuo prigušeni zvuk, ali nije ličio na klasičnu eksploziju, tako da pretpostavljaju da je automobil zapaljen.

Uviđaj na mjestu događaja u sarajevskom naselju Kromolj  obavila je policija, a uzrok izbijanja vatre biće poznat nakon vještačenja. Požar su ugasili vatrogasci.

JUN 2017.

Bomba na kućnom pragu

Ispred kuće Denisa Stojnića krajem juna ostavljena je ručna bomba, koja je silkom bila vezana za ulazna vrata.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo tada je potvrđeno da je dojava o pronalasku opasne sprave zaprimljena 26. juna oko 0.30, te da je na mjesto događaja upućena patrola i KDZ ekipa, kako bi bombu uklonila.

Neslužbeno se tada spominjalo da, navodno, kamera video-nadzora sa obližnjeg parkinga, koja je okrenuta prema Stojnićevim vratima, tu veče nije radila, kao ni lampa ulične rasvjete u ovom dijelu ulice Tekija Čikma u sarajevskoj opštini Stari grad.

 

DECEMBAR 2016.

"Kašikare" ispred kafića

Ispred kafića "Tesla pub" i "City Lounge" u sarajevskoj opštini Stari grad, čiji je Stojnić vlasnik, u decembru prošle godine bačene su dvije "kašikare" koje, na svu sreću, nikog nisu ranile, ali jesu pričinile materijalnu štetu.

Eksplozije su tada oštetile stakla na nekoliko objekata, kao i reno, te jedan autobus, a koji su bili u blizini.

Po nezvaničnim informacijama, koje iz policije nisu mogli da potvrde, bombe su tada bačene iz automobila u pokretu. Policija je po dojavi pohitala prema ovim kafićima, koji su jedan preko puta drugog.

AVGUST 2016.

Ranjavanje u kafiću

U Stojnićevom kafiću "Cheers" u avgustu prošle godine došlo je do pucnjave i tada je policajac ranio u nogu i stomak Sarajliju Osmana Piriju (42).

Stojnić je tada policiji ispričao da je Pirija uperio pištolj u njega i osoblje kafića, nakon čega su na mjesto događaja došla dva policajca.

Jedan od policajaca je, po Stojnićevom iskazu, više puta naredio Piriji da odloži oružje, što je on odbio. Pirija je zatražio da policajac odloži pištolj, a kada to policajac nije učinio, Pirija je repetirao oružje. Tada je policajac ispalio dva hica koji su ranili Piriju.  Prema tadašnjem Stojnićevom iskazu, radilo se o pokušaju reketarenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije