Hronika

MUP RS: Ne nasjedajte na nove prevare sa društvenih mreža

MUP RS: Ne nasjedajte na nove prevare sa društvenih mreža
Foto: Ilustracija | MUP RS: Ne nasjedajte na nove prevare sa društvenih mreža

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u prethodnom peridu zaprimilo je prijave korisnika da društvenim mrežama kruži nova prevara.

Naime, MUP-u su pojedini korisnici društvenih mreža prijavili da ne mogu da pristupe svojim profilima, a da sa istih njihovim poznanicima stižu poruke u kojima se mole za pomoć i traži im se da fotografišu svoje bankovne kartice.

"Trebam karticu za bankomat. Trebam platiti nešto preko kartice. Ja ću ti dati novce da uplatiš samo ako mi odgovara tvoja kartica. Trebam prije svega da vidim slike sa obje strane kartice ako mi odgovara da znam", stoji u tim porukama.

MUP je zato apelovao na  sve korisnike društvenih mreža da preduzmu neophodne mjere bezbjednosti i da ukoliko od svojih prijatelja/pratilaca na društvenim mrežama dobiju sličan zahtjev, obavezno ga lično kontaktiraju da se uvjere da je toj osobi zaista neophodan bilo kakav vid pomoći.

"Takođe, u ovim slučajevima, pojedini su slali fotografije ličnih dokumenata, kartica za bankomat. Postupanja su u toku", naveli su u MUP-u RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije