Hronika

MUP RS: Neistinite tvrdnje da su policijski službenici doprinijeli smrti Dragičevića

MUP RS: Neistinite tvrdnje da su policijski službenici doprinijeli smrti Dragičevića
Foto: N.N. | MUP RS: Neistinite tvrdnje da su policijski službenici doprinjeli smrti Dragičevića

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) izdalo je danas saopštenje u kojem su osudili iznošenje lažnih optužbi pojedinaca i medija da su policijski službenici ovog Ministarstva na bilo koji način doprinijeli tragediji Davida Dragičevića, odnosno prikrivali rasvjetljavanje ovog slučaja.

“Ovom prilikom se posebno osvrćemo na navode Davora Dragičevića, koje su prenijeli mediji, da je policijska službenica Gorana Rečević prijetila određenom licu s ciljem uticaja na njegovu izjavu koju je dao u svojstvu svjedoka. Naime, na ovom predmetu direktno su bila angažovana 22 policijska službenika i pet rukovodnih radnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Policijske uprave Banjaluka”, navodi se u saopštenju MUP-a.

Kako stoji u saopštenju dostavljenom medijima, policijski službenici su u okviru ovog predmeta uzeli 88 izjava od lica u svojstvu svjedoka, obavili 40 informativnih razgovora sa licima o čemu su sačinjene službene zabilješke, izvršili poligrafsko testiranje većeg broja lica. Službenici su, navodi se, izvršili i izuzimanje video nadzora u gradu Banjaluka, na osnovu kojih je utvrđeno kretanje pokojnog Davida Dragičevića u noći tragičnog stradanja, izvršili radnje uviđaja uz nadzor nadležnog tužioca, te sve uredno zadokumentovali i uz Izvještaj dostavili nadležnom Tužilaštvu.

“Naime, svako lice koje je saslušano u svojstvu svjedoka je poučeno o svojim pravima i obavezama u smislu odredbi Zakona o krivičnom postupku RS što je potvrdilo svojim potpisom na zapisnik. Uz sve to, uvažen je zahtjev Davora Dragičevića, čime je napravljen i presedan, te je predmet predat u nadležnost i dalji rad pripadnika Uprave kriminalističke policije”, saopštio je MUP.

Određena lica i grupe, kako je saopšteno iz MUP-a, koriste tragičnu smrt Davida Dragičevića da bi vršili pritisak na rad pripadnika Ministarstva.

“Prateći javne istupe, kao i oglašavanja na društvenim mrežama, zaključili smo da oderđena lica i grupe koji su se našli u predmetima obrade samog Ministarstva, koriste tragičnu smrt Davida Dragičevića da bi vršili pritisak na rad pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Bez obzira na sve pritiske Ministarstvo će u skladu sa svojim zakonskim nadležnostima nastaviti rad na svim predmetima iz svoje nadležnosti”, stoji u saopštenju MUP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije