Hronika

MUP RS traga za 72 građanina koji su nestali: Godine bola i straha za sudbinu najmilijih

MUP RS traga za 72 građanina koji su nestali: Godine bola i straha za sudbinu najmilijih
Foto: N.N. | MUP RS traga za 72 građanina koji su nestali: Godine bola i straha za sudbinu najmilijih

BANJALUKA - Iza nas su godine bola i straha za sudbinu našeg Bojana. Ne prođe dan, a da na njega ne pomislimo. Ali, njemu nema ni traga ni glasa.

To je za "Nezavisne" izjavio Milenko Koprena, otac Bojana Koprene, koji je nestao 7. jula 2014. godine, nakon što je izašao iz ugostiteljskog objekta "Krčma kod Roze", u Kolima, nadomak Banjaluke.

"Nikada nam niko nije rekao šta se desilo mom sinu. Stalno razmišljamo i raspitujemo se o tome.  Nedavno je kćerka razgovarala sa inspektorom koji vodi taj slučaj", priča Milenko Koprena, čijeg sina su policajci, mještani Manjače i lovci, njih oko 150, tražili i u velikoj akciji u decembru 2014. godine, kada je pregledano oko 10 kilometara kvadratnih šume, ali Bojan nije pronađen.

Bojan, te još 71 osoba, nestali su od 2007. do prošle godine u RS, i još nisu pronađeni. Iz policije uvjeravaju da se od potrage ne odustaje.

"Za tim licima se aktivno traga", poručuju iz MUP-a RS.

Kako pojašnjavaju, nakon što budu obaviješteni da je neko nestao, policajci preduzimaju sve što je potrebno s ciljem pronalaska.

"Po samom zaprimanju prijave o nestalom licu, policajci nastoje da od prijavitelja dobiju što više informacija koje se odnose na ličnost, karakteristike, osobine i sklonosti nestalog lica, a koje bi doprinijele što bržem pronalasku", rekli su za "Nezavisne" iz MUP-a RS.

Kada prijava stigne, kako se dodaje, policajci odmah počinju potragu, a samim tim i provjeru svih navoda zaprimljenih u prijavi.

"Takođe, fotografija nestalog lica prosljeđuje se policiji sa drugih linija rada, kako bi bili upoznati o nestanku. Od velikog značaja je vrijeme koje je proteklo od momenta nestanka lica", napominju iz MUP-a RS.

Ukoliko neko ima provjerene i tačne informacije o nestalom licu, o tome može da obavijesti najbližu policijsku stanicu ili da pozove broj telefona 122.

Nestali

Radojka Vasić (1958)

Mjesto i vrijeme nestanka: Petrovo, 12. decembar 2017.

Okolnosti: Oko 15 časova otišla od kuće u mjestu Kakmuž. Na sebi je imala dužu plavo-zelenu jaknu, smeđe pantalone i crne muške cipele.

Zoran Tošković (1964)

Mjesto i vrijeme nestanka: Modriča, 4. oktobar 2017.

Okolnosti: Iz Bolnice za hroničnu psihijatriju u Modriči otišao u nepoznatom pravcu.

Milenko Pijetlović (1953)

Mjesto i vrijeme nestanka: Teslić, 7. juli 2017.

Okolnosti: Posljednji put viđen na groblju, udaljenom od kuće tri kilometra. Po dostupnim informacijama, imao je dva moždana udara te je, osim orijentacije u prostoru, izgubio i pamćenje.

Ljilja Gligorević (1974)

Mjesto i vrijeme nestanka: Dugo Polje, Modriča, 4. novembar 2016.

Okolnosti: Oko 11 časova otišla iz kuće u nepoznatom pravcu, a na sebi je imala crnu jaknu i pantalone, na glavi pletenu kapu i na nogama crne patike.

Dragoljub Misimović (1999)

Mjesto i vrijeme nestanka: Gradiška, decembar 2015.

Okolnosti: Pod izgovorom da mora otići kupiti sendvič, izašao sa šestog časa, a zatim se nije vratio na nastavu.

Goran Simić (1985)

Mjesto i vrijeme nestanka: Banjaluka, 5. avgust 2014.

Okolnosti: Nestao u bujičnim poplavama u banjalučkom naselju Starčevica. Pronađeno je njegovo vozilo.

Bojan Koprena (1988)

Mjesto i vrijeme nestanka: Kola, Banjaluka, 7. juli 2014.

Okolnosti: Oko 19 časova otišao u kafić "Krčma kod Roze" u Kolima, gdje je bio do 21 sat, a nakon toga je nestao.

Jelka Topalović (1944)

Mjesto i vrijeme nestanka: Doboj, 3. april 2012.

Okolnosti: Gubi joj se svaki trag. Visoka 160 cm, prosijeda, kratke, talasaste i guste kose.

Nastavljena potraga

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka i članovi Gorske službe spasavanja nastavili su juče potragu za nestalom Dušicom Božić (36) iz Laktaša, rekla je Marija Markanović, portparol PU Banjaluka.

Policiji i Gorskoj službi u potrazi su pomagali i vatrogasci, komšije i stanovnici naselja Ada iz Laktaša, kojima je i podijeljena slika nestale žene.

"Do sada je pretraženo više od 20 kilometara obale Vrbasa i cijeli teren do kanala, ali nam problem predstavljaju visok vodostaj rijeke i zamućena voda", rekla je Markanovićeva.

Ukoliko građani primijete Božićevu, korisne informacije mogu dostaviti pozivanjem Policijske stanice Laktaši na broj 051/536-010.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije