Hronika

MUP RS uhapsio osumnjičenog za ubistvo u Crnoj Gori

MUP RS uhapsio osumnjičenog za ubistvo u Crnoj Gori
Foto: N.N. | MUP RS uhapsio osumnjičenog za ubistvo u Crnoj Gori

PALE - Nikola Ivović iz Crne Gore, koji je osumnjičen za ubistvo Stefana Šarovića u Herceg Novom, uhapšen je u Palama, saznaju "Nezavisne" .

"Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela teških ubistava u vezi sa organizovanim kriminalom, izvršenih na području Republike Srpske i regiona, uhapsili su Ivovića", rekli su "Nezavisnim" iz MUP-a Srpske.

Ivović je osumnjičen za teško ubistvo počinjeno 6. juna 2019. godine u Herceg Novom. 

Za Ivovićem je, zbog ovog zločina, NCB Interpol Podgorica raspisao međunarodnu potjernicu.

Tokom hapšenja Ivovića, kako saznaju "Nezavisne novine", kod njega su pronađeni dokumenti Slovenije za koje se sumnja da su falsifikovani, kao i manja količina marihuane.

Podsjećamo da su 26. juna 2019. godine na području PU Istočno Sarajevo, policajci Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske uhapsili Dušana Šilja, osumnjičenog da je, zajedno sa Ivovićem, učestvovao u teškom ubistvu Šarovića.

"Nakon kriminalističke obrade koja će biti izvršena u prostorijama Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u Banjaluci, lice N.I. će biti predato u nadležnost Tuzilaštva BiH i Suda BiH radi procedure ekstradicije za Crnu Goru", rekla je za "Nezavisne" Mirna Miljanović, načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Srpske.

Šarović (31) je, podsjetimo, izrešetan kod vile "Akacija" u naselju Počukac u Đenovićima. Ispaljeno je na njega više rafala, a pogodilo ga je šest projektila.

Prema ranije objavljenim nezvaničnim informacijama, radi se o profesionalno odrađenom ubistvu, a nesrećni mladić nije imao ni najmanju šansu da preživi.

Izvori iz crnogorske policije navodili su ranije da istraga ukazuje da je Šarović bio u društvu sa osumnjičenima prije ubistva i da su se raspravljali, a da je svađa povezana sa neraščišćenim računima u vezi sa preprodajom droge.

Iz vrha crnogorske Uprave policije rekli su ranije da je i Stefan Šarović važio za bezbjednosno interesantnu osobu. Kako se dodaje, prema nezvaničnim informacijama, Šarović je bio blizak pripadnicima "kavačkog" klana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije