Hronika

MUP i dalje provodi kontrolu mjera: U dva kafića zatečene 173 osobe

MUP i dalje provodi kontrolu mjera: U dva kafića zatečene 173 osobe
Foto: Velibor Tripić/Arhiva | MUP i dalje provodi kontrolu mjera: U dva kafića zatečene 173 osobe

BANJALUKA - Policijski službenici MUP-a Republike Srpske su proteklog vikenda u cilju provjere poštovanja mjera Republičkog štaba za vanredne situacije proveli niz aktivnosti u saradnji sa komunalnom policijom i inspekcijskim službama, te su kontrolama ugostiteljskih objekata evidentirali tri krivična djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

U petak 5. februarua u 21,30 časova policijski službenici Policijske stanice Mrkonjić Grad izvršili su kontrolu ugostiteljskog objekta u Mrkonjić Gradu, gdje je zatečeno 87 gostiju, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS. O događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci koji se izjasni da se radio o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme pandemije.

Iste večeri u 23,15 časova policijski službenici Policijske stanice Ugljevik izvršili su kontrolu ugostiteljskog objekta u Ugljeviku, gdje su zatečena 22 gosta, iako je radno vrijeme objekta bilo do 22 časa. O događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini koji se izjasni da se radio o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme pandemije.

U subotu 6. februara u 22,55 časova policijski službenici Policjske stanice Teslić i Кomunalne policije su u jednom ugostiteljskom objektu zatekli 86 osoba. Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj se izjasnio da radi o krivićnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Policijski službenici su u ovoj godini evidentirali i 192 prekršaja po Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, a koji se odnosi na obavezu nošenja zaštite maske na javnim površinama.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podsjećaju da kontinuirano provodi pojačane aktivnosti na kontroli poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije, a sve u cilju sprečavanja širenja korona virusa među stanovništvom.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva građane da nadležnim službama prijave nedogovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu ga ugroze zdravlje ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije