Hronika

MUP pozvao banjalučko tužilaštvo da ispita optužbe Suzane Radanović

MUP pozvao banjalučko tužilaštvo da ispita optužbe Suzane Radanović
Foto: Ilustracija | MUP pozvao banjalučko tužilaštvo da ispita optužbe Suzane Radanović
S.V.

​BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske pozvalo je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka da ispita tačnost navoda i izjasni se povodom teških optužbi Suzane Radanović u kojima iznosi ime navodno odgovornog za smrt njenog sina Davida Dragičevića, a koje su prenijeli pojedini portali.

"Naime, banjalučko tužilaštvo vodi istragu u vezi sa smrću Davida Dragičevića, a kako je Radanovićeva lično prozvala pripadnika MUP-a Republike Srpske za ubistvo, tražimo da se OJT javno očituje", navedeno je u saopštenju MUP-a RS.

Navode da ukoliko tužilaštvo ima dokaze neka postupa u skladu sa zakonom, jer svako za koga se utvrdi da je odgovoran za krivično djelo treba da odgovara pred pravosudnim organima u skladu sa zakonom.

Suzana Radanović, majka stradalog Davida Dragičevića, na svom Facebook profilu objavila je status kojim je direktno optužila pripadnika MUP-a za ubistvo njenog sina.

Istraga smrti Davida Dragičevića ni nakon godinu i tri mjeseca nije završena. Na zahtjev roditelja, Davidovo tijelo je u martu ove godine prevezeno u Austriju gdje je sahranjen po drugi put.

Tijelo mladog Banjalučanina Davida Dragičevića je, nakon šest dana potrage, pronađeno na ušću Crkvene u Vrbas 24. marta prošle godine.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije