Hronika

Uhapšen sin Mirze Delibašića zbog otmice Turčina

Uhapšen sin Mirze Delibašića zbog otmice Turčina
Foto: N.N. | Uhapšen sin Mirze Delibašića zbog otmice Turčina

SARAJEVO - Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) danas su, po nalogu Tužilaštva KS, uhapsili Darija Delibašića (sina legendarnog košarkaša Mirze Delibašića), koji se sumnjiči za učestvovanje u počinjenju krivičnog djela - otmica.

Kako je Feni kazala portparol Tužilaštva KS Azra Bavčić, osumnjičeni će nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS, gdje se trenutno nalazi, u zakonskom roku od 24 sata biti predan u nadležnost Kantonalnog tužilaštva na daljnje postupanje.

Kako mediji prenose, Dario Delibašić se sumnjiči da je 20. Aprila učestvovao u otmici Turčina Tamera Kilerdžija, jednog od vlasnika nargila bara ''Mahala'' u Sarajevu.

Naoružane osobe su onda u naselju Pejton na Ilidži presreli Kilerdžija, koji se nalazio u putničkom automobilu. Prijeteći vatrenim oružjem izveli su ga iz vozila, svezali i držali zarobljenog do narednog dana kada su ga ostavili u sarajevskom naselju Otoka. Od njega su tražili milion KM.

Delibašić je privođen i ranije u vezi istog slučaja, ali nije bilo zakonskog osnova za njegovo zadržavanje, pa je pušten.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije