Hronika

Mačak i ekipa idu u zatvor

Mačak i ekipa idu u zatvor
Foto: Arhiva | Mačak i ekipa idu u zatvor

BANJALUKA - Dalibor Mačak (37), Julija Halupa (25), Dragan Maksimović Žuti (39) i Dragan Stanišić Gagi (34), svi iz Banjaluke, osuđeni su u banjalučkom Okružnom sudu na ukupno 23 mjeseca zatvora zbog prodaje droge.

Mačak je, u predmetu "Piramida", osuđen na devet mjeseci, a Stanišić na pola godine. Maksimoviću je odrezano pet, a  Halupi tri mjeseca zatvora.

Presudi su prethodili sporazumi o priznanju krivice koji su oni zaključili sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka, što znači da oni definitivno idu u zatvor.

Tužilac Saša Labotić je tokom razmatranja sporazuma naglasio da je u ovom slučaju, a na osnovu izvedenih dokaza, izmijenio optužnicu u dijelovima koji se odnose na Mačka, Halupu, Maksimovića i Stanišića.

Tim izmjenama, kako je pojašnjeno, na teret im je stavljeno blaže krivično djelo trgovine drogom.

Optužnica u predmetu "Piramida" teretila je tih četvoro optuženih da su zajedno sa ostalima ili pak sami drogu prodavali od početka 2017. do 10. oktobra te godine. Akcija "Piramida" izvedena je u oktobru 2017, a u ovom slučaju Tužilaštvo je bilo optužilo ukupno 15 osoba.

"Piramida" se potom rasparčala, jer je za neke postupak razdvojen, a na optuženičkoj klupi ostalo ih je još nekoliko.

U ovom slučaju do sada su njih petoro ranije sporazumno krivicu priznali i na osnovu toga osuđeni na ukupno osam godina i tri mjeseca zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije