Hronika

Mali lopovi za dan opljačkali 10 kuća

Mali lopovi za dan opljačkali 10 kuća
Foto: Ilustracija | Mali lopovi za dan opljačkali 10 kuća

PRIJEDOR - Dvojica maloljetnika, šesnaestogodišnjak i dvanaestogodišnjak, osumnjičeni su da su za manje od 24 sata upali u 10 kuća u prijedorskom naselju Kozarac, odakle je ukradena široka lapeza stvari, od telefona do alkohola.

Na meti su bila dva poslovna prostora i 11 kuća, s tim što se vjeruje da ih je 10 opljačkano u jednom danu, a u pitanju su stambeni objekti čiji vlasnici žive u inostranstvu.

"Prozorska stakla razbijana su uglavnom kamenom, a potom je lopovima lako bilo da otvore prozor s unutrašnje strane i uđu", pričaju mještani za "Nezavisne".

Kako saznajemo, uslijedila bi premetačina, tokom koje su kradljivci pronalazili i odnosili zlatni nakit, alkohol, telefone i slično, a u jednom slučaju čak i gasni pištolj.

Osim kuća, kako saznajemo, krađe su izvedene i u prostorijama Udruženja žena, ali i u prostorijama Fudbalskog kluba Mrakovica.

Iz Policijske uprave Prijedor juče je saopšteno da su postupali u cilju rasvjetljavanja teških krađa nad kućama i poslovnim prostorijama, počinjenih na području Kozarca.

"Došli smo do saznanja da su jedno maloljetno lice i jedno dijete, oba iz Prijedora, počinili više krivičnih djela nad 11 kuća i dva poslovna prostora", kazali su iz prijedorske policije.

Inače, u pitanju su maloljetnici o kojima smo i juče pisali. Naime, klupko oko njih počelo je da se odmotava nakon što se posumnjalo da su oštetili vrata i prozor na katoličkoj crkvi blažene djevice Marije.

Riječ je o svetinji u Nacionalnom parku Kozara, na lokalitetu Stara pilana, a iz koje su iznesene dvije statue.

Dvojica malih Prijedorčana osumnjičena su da su u crkvu upali između 8. i 26. septembra. Statue su, kako nam je ranije potvrđeno, pronađene odbačene nedaleko od crkve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije