Hronika

Pratite nas na Google news

Maloljetnica u Sarajevu ubila novorođenče, majka joj pomagala

Maloljetnica u Sarajevu ubila novorođenče, majka joj pomagala
Foto: N.N. | Maloljetnica u Sarajevu ubila novorođenče, majka joj pomagala
N.N.

SARAJEVO - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su maloljetnicu zbog sumnje da je ubila svoje novorođenče.

Sarajevski policajci priveli su i njenu majku zbog sumnje da je pomagala kćerci u ovom jezivom slučaju.

Azra Bavčić, portparol Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, kazala je za "Avaz" da je u međuvremenu, na prijedlog postupajućeg tužioca, određen pritvor maloljetnici i njenoj majci.

"Zbog Zakona o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku te zbog zaštite identiteta maloljetnice, ne možemo otkriti više detalja o ovom slučaju", pojasnila je Bavčić.

Kako saznaje "Avaz", majka je završila iza rešetaka, dok je kćerka, s obzirom na to da je maloljetna, smještena u jednu vapitno-popravnu ustanovu.

Prema nezvaničnim informacijama, maloljetnica se, navodno, porodila u stanu u sarajevskom naselju Alipašino Polje, gdje je i usmrtila bebu.

U porođaju joj je, navodno, pomagala majka. Djevojka je raskinkana, jer je zbog obilnog krvarenja završila u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Ljekari su utvrdili da je riječ o krvarenju nakon poroda pa su alarmirali policiju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije