Hronika

Maloljetnice pružale seksualne usluge za dopunu od 10 KM

Maloljetnice pružale seksualne usluge za dopunu od 10 KM
Maloljetnice pružale seksualne usluge za dopunu od 10 KM

BRČKO - U policijskoj akciji pod kodnim nazivom "Roba", čiji je cilj suzbijanje trgovine ljudima, a koju pod nadzorom Tužilaštva BiH na području Distrikta Brčko od četvrtka zajednički provode lokalna policija i SIPA, saslušano je više osoba te je pretreseno nekoliko objekata, saznaje se od izvora bliskih ovoj akciji.

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da je tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju uputio prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenog S. D., nastanjenog u Brčko Distriktu, državljanina BiH i R Hrvatske, i M. G., nastanjenog u Sremskoj Mitrovici, ranije osuđivanog, državljanina R Srbije.

- Navedene osobe su pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičene su za krivično djelo trgovine ljudima. Osumnjičeni su uhapšeni 21. juna, kada su predati Tužilaštvu BiH. Nakon što su ispitani, postupajući tužilac uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora - navedeno je, između ostalog, u saopštenju iz Tužilaštva BiH.

Nezvanično se saznaje da je saslušan najmanje jedan zastupnik u Skupštini Distrikta te još neke osobe koje se dovode u vezu s korištenjem seksualnih usluga maloljetnica.

- U Š Naselju u dva stana pružane su seksualne usluge od srednjoškolki koje su vrbovane u jednom kafiću. To svi znaju u ovome naselju, samo što niko nije reagirao - kazao nam je jedan od stanovnika ovog naselja.

Imala makroa

Od stanovnika Klanca saznaje se da je iz tog naselja jedna maloljetnica, koja je imala svog makroa i koja je uglednim Brčacima pružala seksualne usluge, smještena u sigurnu kuću.

Nakon početka akcije u Brčkom se ne sliježe prašina jer su u strahu kako građani tako i političari koji bi istragom mogli biti skinuti s izbornih lista ukoliko se dokaže da su koristili usluge maloljetnica ili da su učestvovali u njihovom podvođenju.

Seks za dopunu

Prema informacijama do kojih je Avaz uspjeli došao, maloljetnice su seksualne usluge pružale za mobilnu dopunu u iznosu od 10 KM. Takođe, seksualne usluge pružale su i za 20, 50 i 100 KM i to u automobilima, iznajmljenim stanovima te hotelskim i motelskim sobama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije