Hronika

Maloljetnik iz Bijeljine krao vozila

Maloljetnik iz Bijeljine krao vozila
Maloljetnik iz Bijeljine krao vozila

BIJELJINA - Maloljetnik iz Bijeljine, koji je u februaru za dva dana ukrao tri vozila, nije se smirio ni nakon tadašnjeg hapšenja, već je i u martu odvezao dva tuđa četvorotočkaša, s tim što je oba slupao, potvrđeno je "Nezavisnim".

Po već oprobanom receptu, i ovaj put okomio se na polovnjake manje vrijednosti, a u kojima je pronalazio ključeve, tako da nije ima težak zadatak.

On je, kako je utvrdila bijeljinska policija, u noći između 10. i 11. marta ukrao polo, ali njime nije daleko odmakao - 11. marta sletio je s puta u Bijeljini.

Već u drugoj polovini istog mjeseca ponovo se ogriješio o zakon, a na meti mu je, baš kao i u ranijim slučajevima, i ovaj put bilo vozilo u kojem je pronašao ključeve.

"On je u noći između 22. i 23. marta iz dvorišta kuće ukrao opel kadet. To vozilo je pronađeno na području koje operativno pokriva Policijska stanica Pelagićevo, gdje je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi, a vozač se udaljio s lica mjesta", saopšteno je iz CJB Bijeljina, a kako saznajemo, taj kadet se prevrnuo.

Te krađe, kao i više sličnih koje je počinio ranije, maloljetnik je izvršio na gotovo identičan način. Noću bi neopaženo upadao u dvorišta u kojima je pronalazio parkirane četvorotočkaše, pretežno starije klase, a koji su bili nezaključani i imali su ključeve za paljenje u bravi.

"Naknadno su vozila pronađena, bilo da je s njima učestvovao u saobraćajnim nezgodama ili da ih je ostavljao napuštena kraj puta. Prijavljeni maloljetnik je povratnik u izvršenju krivičnih djela protiv imovine", naglasila je Aleksandra Simojlović, portparol CJB Bijeljina.

Podsjetimo, ovaj sedamnaestogodišnjak iz Bijeljine uhapšen je u februaru, nakon što je u ovom gradu za dva dana ukrao čak tri vozila, a policiji je bio poznat i odranije po krađama i sličnim krivičnim djelima.

Policija je i tada uspjela da rasvijetli sva tri slučaja, te pronađe tinejdžera koji ih je digao na noge, ali i automobile koje je tada odvezao.

Zanimljivo je da mu na meti ni tada nisu bili luksuzni četvorotočkaši, već vozila uglavnom stara dvadesetak, pa i 30 godina.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije