Hronika

Maloljetnik ukrao kondome, iguman ostao bez 300 KM

Maloljetnik ukrao kondome, iguman ostao bez 300 KM
Foto: Ilustracija | Maloljetnik ukrao kondome, iguman ostao bez 300 KM

DOBOJ - Policija u Doboju je za manje od tri sata otkrila da su Slaven A. (22) i maloljetnik provalili u kiosk u tom gradu i iz njega ukrali cigarete, duvan, kondome, novac, prehrambene proizvode, digitron, žvake, grebalice lutrije i druge predmete.

Kako saznajemo, krađa se desila u subotu u Ulici cara Dušana u ranim jutarnjim satima. Nedugo potom policija ih je pronašla u jednoj napuštenoj kući u Doboju zajedno s ukradenim stvarima, koje će biti vraćene vlasniku. Oni su, kako nezvanično saznajemo, imali povrede na rukama za koje se sumnja da su zadobili prilikom obijanja kioska. Protiv njih će dobojskom Okružnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj o krivičnom djelu teška krađa, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac za maloljetnike u Okružnom tužilaštvu, kao i dobojski Centar za socijalni rad.

Pored ove krađe, na području koje pokriva Policijska uprava Doboj dogodilo se još šest krađa između subote i nedjelje, a rasvijetljena je još jedna kada je policija iz Petrova pronašla opel vektru u mjestu Kakmuž, koja je između subote i nedjelje ukradena sa auto-otpada na području Doboja. Auto će biti vraćen vlasniku, a u toku je rad na pronalasku izvršioca krivičnog djela krađa.

Neobična krađa dogodila se u Modriči kada je nepoznati lopov iskoristio u nedjelju odsustvo igumana i iz prostorije konaka u manastiru svetog proroka Ilije na Dugoj Njivi, kod Modriče, ukrao 300 KM.

Pored toga, Policijskoj stanici Doboj 1 u nedjelju je prijavljeno da je tog dana, sa parkinga u Doboju, ukraden BMW vrijedan oko 3.000 KM, te da je toku rad na rasvjetljavanju ove krađe. Takođe u nedjelju prijavljena je krađa radne mašine u Tesliću, dok je u drugoj krađi koja je taj dan prijavljena, a koja se desila u prethodnih sedam dana, iz pomoćnog objekta u Tesliću ukradeno oko 50 litara rakije.

U još jednoj krađi koja je u nedjelju prijavljena Policijskoj stanici Derventa iz porodične kuće u Derventi ukradeni su zlato, oružje i novac. Kako saznajemo, vlasniku su nestali revolver vrijedan oko 700 KM, zlato čija je prijavljena vrijednost oko 5.000 KM i oko 6.000 KM.

Inače, učestale pljačke benzinskih pumpi i apoteka krajem novembra i početkom decembra natjerale su dobojsku policiju da pojača aktivnosti i da ubuduće obilazi objekte na koje bi razbojnici mogli da atakuju, te da ih tako pojačanim prisustvom odvrate od namjere da nasrću na iste.

"Kao potencijalne druge mete identifikovali smo trgovinske radnje, banke i sportske kladionice, prodavnice auto-dijelova, poljoprivredne apoteke, ugostiteljske i druge objekte. Svi ovi objekti su pod našim pojačanim nadzorom", izjavio je juče Dmitar Vračar, načelnik Policijske uprave Doboj. On je dodao da preduzimaju sve preventivne mjere kako ne bi došlo do pljački. U pljačkama tri pumpe i jedne apoteke razbojnici su odnijeli zavidnu cifru novca.

"Samo u jednom slučaju smo imali materijalnu štetu u iznosu većem od 4.000 KM, preostala tri razbojništva su se odnosila na materijalnu štetu pričinjenu u iznosu od nekoliko stotina maraka", kaže Vračar.

Posljednja pljačka pumpe dogodila se proteklog vikenda u Velikoj Bukovici, kada su dva maskirana muškarca ušla u "Dragstes", te nožem i pištoljem zaprijetili radniku, a potom je jedan od razbojnika ispalio hitac u vazduh. Preplašeni radnik im je predao oko 400 KM, nakon čega su pljačkaši pobjegli.

Po istom scenariju prije 15 dana je opljačkana i "Nestro" pumpa u blizini autobuske stanice u Doboju, kada su takođe dvojica maskiranih razbojnika, prijeteći pištoljem iz kojeg su ispalili hitac, od radnika tražili pare. Tada su iz kase u plastičnu kesu, koju su imali sa sobom, nakupili oko 4.500 KM. Na meti razbojnika prije skoro tri sedmice bila je i pumpa "Nešković", koja se nalazi u Ulici Nikole Pašića, a tada je maskirani muškarac naoružan nožem od radnika zatražio da mu preda novac koji je imao u kasi. Nakon što je uzeo 400 KM, pobjegao je. Osim pumpi, pljačkaši nisu poštedjeli ni apoteku "Damjanović" u Modriči, iz koje su odnijeli 500 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije