Hronika

Pratite nas na Google news

Manje krivičnih djela u Mrkonjić Gradu

Manje krivičnih djela u Mrkonjić Gradu
Foto: Srna | Manje krivičnih djela u Mrkonjić Gradu
Srna

MRKONJIĆ GRAD - Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Mrkonjić Grad lani je evidentirano 168 krivičnih djela, što je manje za 15 djela ili 8,2 odsto nego 2018. godine, rekao je načelnik ove uprave Milan Milekić.

Milekić je na današnjoj konferenciji za novinare naglasio da je za proteklu godinu karakterističan visok stepen rasvijetljenosti svih krivičnih djela.

"Koeficijent ukupne rasvijetljenosti svih krivičnih djela iznosi 91,12 odsto, a po nepoznatom izvršiocu 81,48 odsto. Smanjen je broj krivičnih djela opšteg kriminaliteta za 13,9 odsto, od kojih je najznačajnije smanjenje krivičnih djela protiv imovine za 16,3 odsto", istakao je Milekić.

On je rekao da su se u prošloj godini dogodile 264 saobraćajne nezgode, što je manje za 16 ili 5,7 odsto u odnosu na uporedni period.

"Smanjen je broj poginulih u saobraćajnim nezgodama, kao i broj teže povrijeđenih lica. Poginulo je pet lica, što je manje za 16,7 odsto, dok je teže povrijeđeno 14 lica, što je manje za 33,3 odsto. Lakše povrede su zadobila 83 lica, što je više za 6,4 odsto", naveo je Milekić.

Prema njegovim riječima, u prošloj godini je evidentirano 168 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, te počinjeno 239 prekršaja, što je manje za tri prekršaja ili 1,2 odsto nego 2018.

"Iz saobraćaja je lani isključeno 1.307 vozača, što je više za 294. Čak 1.211 vozača je isključeno zbog vožnje pod uticajem alkohola, 71 zbog vožnje prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom i 25 iz ostalih razloga", naveo je Milekić.

On je naglasio da su iz saobraćaja isključena 432 vozila, od kojih 84 zbog tehničke neispravnosti, 134 zbog isteka registracije duže od 30 dana i 214 iz ostalih razloga.

"Na ovom području su protekle godine evidentirana 94 migranta. Nije bilo krivičnih djela i prekršaja u kojima su migranti na bilo koji način učestvovali", istakao je Milekić. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije