Hronika

Pratite nas na Google news

Marko Čolić zatražio slobodu

Marko Čolić zatražio slobodu
Foto: Screenshot | Marko Čolić zatražio slobodu
Dragan Sladojević

BANJALUKA - Odbrana je uložila žalbu na odluku kojom je Marku Čoliću (32) iz Banjaluke produžen pritvor, dok banjalučko Okružno javno tužilaštvo najavljuje žalbu na presudu kojom je ovaj bokser osuđen na četiri godine robije za pokušaj ubistva Vladimira Kovačevića (37), novinara RTV BN i portala Gerila.info.

"Nakon što zaprimi pisani otpravak presude, Tužilaštvo će uložiti žalbu", potvrđeno je "Nezavisnim" iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a da će se na presudu žaliti, najavio je i Čolićev advokat Gordan Jovišević.

Jovišević je "Nezavisnim" rekao da je već uložio žalbu na sudsku odluku kojom je Čoliću produžen pritvor.

"Odluka po žalbi na pritvor još nije donesena. Za očekivati je da će se to dogoditi ubrzo", rekao je Jovišević, koji je dodao da će se, nakon što dobije otpravak presude, i on žaliti.

Presudu Čoliću u petak je izreklo Sudsko vijeće Okružnog suda u Banjaluci, na čelu sa sudijom Branimirom Jukićem, a koji je, obrazlažući ovu odluku, između ostalog rekao da je na prepoznavanju Kovačević prepoznao Čolića.

Osim toga, kako je dodao, na palici kojom je Kovačević pretučen tokom vještačenja je pronađen DNK optuženog Čolića.

"Četiri godine zatvora je odgovarajuća kazna", rekao je Jukić te dodao da se Čoliću produžava pritvor, koji može trajati najduže devet mjeseci od izricanja presude.

Kovačević je, nakon presude, rekao da mu je drago da je ovo konačno završeno.

"Čitav ovaj postupak teže mi je pao i više mi je stresa nanio i izmrcvario me nego ta kobna noć 26. avgusta prošle godine", rekao je Kovačević.

Čolić je osuđen po optužbama da je 26. avgusta 2018. godine, oko 20.40, Kovačevića pretukao zajedno s odbjeglim Nedeljkom Dukićem (28) iz Kneževa. Za Dukićem je, podsjetimo, raspisana međunarodna potjernica.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije