Hronika

Mediji: Na meti akcije direktor FUP-a i šef Specijalne policije

Mediji: Na meti akcije direktor FUP-a i šef Specijalne policije
Foto: SIPA | Mediji: Na meti akcije direktor FUP-a i šef Specijalne policije

SARAJEVO - U akciji "Black tie 2", koja se tiče veza sa narkokartelom Edina Gačanina "Tito i Dino", biće uhapšen direktor FUP-a Vahidin Munjić, a uhapšeni su biznismen Gordan Memija te Mustafa Selmanović, šef Specijalne policijske jedinice FUP-a.

Javlja to Avaz, koji je objavio da je u akciji pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapšeno više od deset osoba.

Među uhapšenima su, piše isti medij, i specijalci FUP-a koji su u Sarajevu prije osam godina čuvali Edina Gačanina, a u pitanju su, dodaje se, Emir Druškić, Adin Ćatić i Senad Kadić.

Uhapšeni su, dodaje se, i bivši pripadnici FUP-a, koji su takođe čuvali Gačanina u Sarajevu Ibro Miladin i Dražen Čobović.

Uhapšeno je i nekoliko osoba u Mostaru i Zenici, gdje pretresi i dalje traju.

Pripadnici SIPA danas su na području Sarajeva, Zenice i Mostara započeli akciju "Black tie 2", a među uhapšenima su i visoki funkcioneri policijskih agencija i institucija za sprovođenje zakona.

"Aktivnosti se sprovode zbog sumnje u organizovani kriminal u vezi sa pranjem novca, prometom drogama, primanjem dara i drugih oblika koristi, zloupotrebom službenog položaja ili ovlaštenja", navode iz SIPA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije