Hronika

Mediji: Uhapšen otac omladinca "Želje" koji je prijetio treneru pištoljem

Mediji: Uhapšen otac omladinca "Želje" koji je prijetio treneru pištoljem
Foto: Wikipedia/ilustracija | Mediji: Uhapšen otac omladinca Željezničara koji je prijetio treneru pištoljem

Roditelj neimenovanog dječaka nakon utakmice je ganjao i prijetio pištoljem treneru u omladinskom pogonu Fudbalskog kluba Željezničar, objavili su mediji.

Klix.ba navodi da se pomenuti događaj desio se u subotu na stadionu Grbavica, a da se u sve uključila policija koja je podigla optužnicu protiv muškarca iz Hadžića, kod kojeg je takođe pronašla i pištolj sa okvirom od 14 metaka, za koji nije imao dozvolu.

"Dana 10.10.2020. godine u 19:10 sati policijski službenici Policijske uprave Novo Sarajevo su zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 183. KZ F BiH (ugrožavanje bezbjednosti) na štetu D.A. iz Sarajeva i krivičnog djela iz člana 74. ZONDINOIM-a KS, lišili slobode lice B.V. iz Hadžića", navedeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

"Tokom pretresa navedenog lica, policijski službenici su pronašli i uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta, od B.V. oduzeli jedan pištolj marke 'Glock', kalibar 9 mm, sa pripadajućim okvirom i 14 komada metaka, a za koje nije posjedovao odobrenje nadležnog organa. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva KS, a lice predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo", poručili su iz MUP-a.

Prema informacijama, kojima raspolaže Klix otac je bio nezadovoljan statusom koji njegov sin ima u timu omladinaca Željezničara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije