Hronika

Pratite nas na Google news

Mediji: Uhapšeni u akciji "Klub" drogu maloljetnicima posluživali na tacni

Mediji: Uhapšeni u akciji "Klub" drogu maloljetnicima posluživali na tacni
Foto: Arhiva | Mediji: Uhapšeni u akciji "Klub" drogu maloljetnicima posluživali na tacni
N.N.

BANJALUKA - Uhapšeni u akciji "Klub" na području Banjaluke organizovali su privatne žurke na kojima su prodavali drogu ovisnicima, među kojima je bio i veliki broj maloljetnika.

Piše ovo portal "Srpskainfo", tvrdeći da je imao uvid u rezultati omenute akcije, a u kojoj je uhapšeno ukupno 11 osoba.

Poslije ispitivanja njih sedam je pušteno da se brani sa slobode, a u pritvoru su ostali Srđan Boškov (36), Lea Dokmanović (19), Nail Kapo (20) i Amer Isaković (20).

Pomenuti portal tvrdi da su upravo ove četiri osobe bile glavne u ovoj grupi za prodaju marihuane i spida.

Prema daljim navodima, Boškov je osumnjičen da je od njemu poznatih osoba nabavio veće količine pomenutih narkotika, koje je sam prodavao, ali angažovao i druge osumnjičene da prodaju dalje drogu.

Tako su, dodaje portal, Kapo i Isaković samo jednom muškarcu iz Banjaluke drogu prodali najmanje 50 puta za iznos od 10 do 15 maraka.

"Osim toga, njih dvojica su, zajedno s Dokmanovićevom, organizovali žurke na kojima su brojne osobe koristile drogu, a među njima je bilo i dosta maloljetnika. Drogu je na žurke donosila Lea Dokmanović, koja ju je stavljala na tacnu i tako su je svi koristili. Osim toga, ona je i prodavala narkotike", navodno piše u dokumentima za koje portal tvrdi da je imao uvid.

Dodaje se da su drogu veoma često prodavali maloljetnicima iz Doma "Rada Vranješević".

Upravo zbog toga inspektori su obavili razgovore i s nadležnim iz Doma. Dobili su potvrdu da su vaspitači sredinom januara dva štićenika testirali na drogu i oba su bila pozitivna na marihuanu. Jedan od njih ima samo 15 godina.

Zatim su ti mladići ispitani u skladu sa zakonom i oni su priznali da su više puta kupovali drogu od osumnjičenih Isakovića i Kape.

Drogu su navodno naručivali preko drušvenih mreža.

"Kada sam htio kupiti drogu vidio bih ko je od osumnjičenih aktivan na društvenim mrežama i poslao mu poruku. On bi donio drogu", rekao je navodno jedan od svjedoka, tvrdi portal.

Još jedan štićenik Doma je navodno ispričao da je viđao Dokmanovićevu kako prodaje drogu u jednom kafiću, a prodavala ju je i Kapi tako što ju je donosila u njegov stan.

"Kapo je, zajedno sa Isakovićem, marihuanu prodavao i maloljetnicima u Ugostiteljskoj školi. Oni su organizovali žurke u stanu gdje su drogu kupovali i konzumirali uglavnom maloljetni štićenici Doma 'Rada Vranješević'", ispričao je ovaj svjedok.

Tokom istrage inspektori su prikupili izjave desetak svjedoka koji potvrđuju da su se osumnjičeni bavili prodajom droge, kao i organizovanjem žurki na kojima su prodavali i nudili na konzumiranje narkotika. Neki od uhapšenih su poznati policiji po sličnim krivičnim djelima, dok  Srđan Boškov ima više osuđujućih presuda do sada zbog krađa i razbojništava.

(Srpskainfo)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije