Hronika

Među osumnjičenima za štetu od devet miliona i bivši gradonačelnik Prijedora

Među osumnjičenima za štetu od devet miliona i bivši gradonačelnik Prijedora
Foto: Dražan Pozderović | Među osumnjičenima za štetu od devet miliona i bivši gradonačelnik Prijedora

PRIJEDOR - Zbog propusta prilikom izrade kanalizacione mreže u Tukovima, Milenko Đaković, bivši gradonačelnik Prijedora, te prijedorska firma koja je bila izvođač radova, R.C. direktor te firme, R.R. šefica gradilišta i N.G. kao nadzorni organ, osumnjičeni su da su budžet grada oštetili za oko devet miliona maraka.

Naime, službenici Policijske uprave Prijedor podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor izvještaj o krivičnom djelu protiv njih zbog sumnje da su počinili krivična djela nesavjestan rad u službi i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

Kako "Nezavisne" nezvanično saznaju, iako su na projektu uočene nepravilnosti tokom izvođenja radova, ni nadzorni organ niti Grad Prijedor nisu adekvatno reagovali kako bi se otkonile nepravilnosti.

Kako je rekao naš izvor, na kraju kanalizaciona mreža koja je izgrađena nije bila fuknkcionalna, ali je Grad uredno isplatio.

Iz PU Prijedor su saopštili da osumnjičene terete da su krivična djela izvršili u periodu od 2007. do 2018. godine prilikom realizacije projekta kanalizacione mreže u naselju Tukovi u Prijedoru, čime je Grad Prijedor, kao investitor, oštećen za 9.034.345,19 KM.

Vezane vijesti:

Osumnjičeni da su Grad Prijedor oštetili za devet miliona maraka

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije