Hronika

Mekić optužen za trostruko ubistvo i silovanje starice

Mekić optužen za trostruko ubistvo i silovanje starice
Foto: N.N. | Mekić optužen za trostruko ubistvo i silovanje starice

TRAVNIK - Kantonalni sud u Novom Travniku potvrdio je optužnice protiv Narcisa Mekića, koji je osumnjičen za razbojništvo, silovanje i ubistvo Ankice Krstanović (75) i ubistva Denisa Seferovića (24) i Muhameda Meškina (23), te protiv Almira Kurbegovića zbog pomoći Mekiću nakon počinjenih zločina.

Mekiću stavljaju na teret da je lani u noći 26. na 27. septembra sa Seferovićem i Meškinom u kući Krstanovićeve u Bugojnu izvršio razbojništvo te joj tvrdim predmetom i nožem zadao povrede u predjelu glave.

Kako se navodi u optužnici, svjestan da je može usmrtiti, zadao joj je 42 razderano-nagnječne rane i prskotine kože i tijela.

"Nakon toga je u namjeri da obavi spolni odnošaj s Krstanovićevom s nje svukao donji dio pidžame i gaćice, a zatim izvršio spolni odnošaj", stoji u optužnici te se dalje navodi da je žena usljed zadobijenih povreda preminula. Potom je, kako se navodi, iz njene kuće uzeo 550 KM, 250 evra, zlatnu ogrlicu i narukvicu.

Terete ga da je istog dana Meškina u njegovoj kući izbo nožem poslije prepirke.

"Nakon što mu je zadao povrede ostavio je M.M. da leži i kuhinji, dok se u susjednoj sobi nalazio sa D.S. Prilikom odlaska izazvao je požar u kući", navodi se u optužnici i dodaje da je Meškin preminuo od udisanja ugljen-monoksida u kombinaciji s gutanjem krvi iz povreda, a Severović od akutnog trovanja ugljen-monoksidom.

Kurbegoviću stavljaju na teret da je 27. septembra prošle godine Mekiću pomogao da prikrije tragove tako što ga je pustio u stan, dao mu čistu odjeću i dozvolio da opere ruke. Kada je na balkonu pronašao krvav nož, kojeg je Mekić ostavio, uzeo je truleks-krpu i obrisao ga, umotao ga i bacio u šaht, koji se nalazi u blizini zgrade u Ulici Kulina bana, gdje ga je pronašla policija.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije