Hronika

Mercedes oduzet u Doboju, bez vozačke ga dovezao iz Beograda

Mercedes oduzet u Doboju, bez vozačke ga dovezao iz Beograda
Foto: N.N. | Mercedes oduzet u Doboju, bez vozačke ga dovezao iz Beograda

DOBOJ - Dvadesetosmogodišnji S.P. iz Trnova u FBiH uspio je da bez vozačke dozvole skupocjeni mercedes beogradskih tablica, retniran u glavnom gradu Srbije doveze do Doboja i usput izbjegne sve policijske patrole, ali je nastavak njegovog putovanja spriječila rutinska kontrola na ulicama Doboja.

Naime, u ponedjeljak je saobraćajna patrola je oko 11.40 zaustavila crni mercedes beogradskih tablica i tokom kontrole utvrdila da vozač automobilom upravlja bez važeće vozačke dozvole.   

"Policijski službenici su utvrdili da navedeno lice upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja vozilom B kategorije, a uvidom u bazu izrečenih novčanih kazni utvrđeno je da isto ima dug od 60 812,80 KM.

Navedeno vozilo je oduzeto zbog sprečavanja daljeg vršenja prekršaja, i isto će biti vraćeno vlasniku", navode u Policijskoj upravi Doboj, te dodaju da iako vozilo nije vlasništvo vozača isto se oduzima jer je korišteno u činjenju prekršaja, odnosno mladić ga je vozio iako mu je to bilo zabranjeno.    

Zabrana upravljanja vozilom dvadesetosmogodišnjaku je, saznajemo na snazi od polovine avgusta, a do njenog isteka ostalo je nekoliko dana, a prema nezvaničnim informacijama dug za neplaćene kazne zbog prekršaja u saobraćaju u vrtoglavom iznosu od skoro 61.000 KM mladić je nakupio samo na bh. putevima.  

S obzirom da je rentirani automobil vozio i u Srbiji moguće je da je i u toj zemlji počinio saobraćajne prekršaje, a s obzirom da mu je u BiH oduzeta vozačka dozvola ostaje nepoznanica kako je bez iste uspio da iznajmi automobil, odnosno pretpostavlja se da je to za njega učinila druga osoba sa važećom dozvolom.    

Mercedes, vlasništvo privrednog društva za iznajmljivanje vozila iz Beograda, koji se nalazi na parkingu Policijske stanice Doboj 1, odnosno Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja biće vraćen vlasniku, a protiv S.P. nadležnom sudu biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije