Hronika

"Meta" naciljala još 26 osoba zbog kanabisovog ulja

"Meta" naciljala još 26 osoba zbog kanabisovog ulja
Foto: Arhiva/Ilustracija | "Meta" naciljala još 26 osoba zbog kanabisovog ulja

SARAJEVO - U nastavku akcije "Meta" u kojoj je ranije uhapšeno više osoba zbog nedozvoljene trgovine kanabisovim uljem, policija je za sada uhapsila 26 osoba, dok se za četiri osobe traga, a jedna je na izdržavanju zatvorske kazne, potvrđeno je "Nezavisnim novinama" iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Policija u okviru operativne akcije od ranih jutranjih sati vrši pretrese na području Zenice, Visokog, Mostara i Širokog Brijega i to na više od 30 lokacija.

Osumnjičene terete za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, odavanje službene tajne, krivotvorenje isprave, te nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Akcija "Meta" započeta je krajem marta radi otkrivanja nadriljekarstva i lanca prodaje kanabisovog ulja koje je korišteno za liječenje, a koje je u BiH ilegalno.

Akcija je tada sprovedena u tri kantona u Federaciji BiH i uhapšeno je više lica.

Aktivnosti u okviru akcije "Meta" se preduzimaju pod nadzorom Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, u saradnji s Federalnom upravom policije i uz tehničku podršku Agencije za istrage i zaštitu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije