Hronika

Migrant izboden nožem u tuči u Bihaću

Migrant izboden nožem u tuči u Bihaću
Foto: Ilustracija | Migrant izboden nožem u tuči u Bihaću

BIHAĆ - Pripadnici Policijske stanice u Bihaću uhapsili su juče u poslijepodnevnim satima migranta S.A. (30) iz Turske, koji je osumnjičen za krivično djelo ubistva u pokušaju.

Njega se sumnjiči da je učestvovao u tučnjavi s drugim stranim državljaninom koja se dogodila na raskrsnici ulica Kasima Ćehajića i Bihaćkih branilaca.

O ovom događaju policiju su obavijestili građani koji su se zatekli na pomenutom lokalitetu, a potom je na lice mjesta stigla policijska patrola te zatekla stranog državljanina koji je ležao na ulici s vidnim povredama.

Svjedoci su potvrdili kako je S.A. tom licu zadao teške povrede nožem, a njemu je na licu mjesta ukazana liječnička pomoć te je u teškom stanju prevezen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću gdje je hospitaliziran.

Ustanovljeno je kako ovo lice ima sedam ubodnih rana od noža u predjelu grudnog koša. Uviđajne radnje na licu mjesta obavili su pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a USK pod nadzorom dežurnog tužioca.

Tokom uviđaja u obližnjem odvodnom šahtu pronađen je nož i pretpostavlja se kako se radi o oružju koje je korišteno tokom ovog fizičkog obračuna. Nad osumnjičenim je izvedena kriminalistička obrada, a istražitelji nastavljaju dalji rad na dokumentovanju krivičnog djela "ubistvo u pokušaju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije