Hronika

Pratite nas na Google news

Migrant pokušao silovati djevojčicu u Bihaću

Migrant pokušao silovati djevojčicu u Bihaću
Foto: N.N. | Migrant pokušao skinuti odjeću djevojčici iz Bihaća
Zlatan Čekić

BIHAĆ- Pripadnici Policijske stanice u Bihaću tragaju za migrantom iz Pakistana koji je pokušao silovati 13-godišnju djevojčicu, također migrantkinju.

 Kako su nas informisali iz policije, prilikom redovnog patroliranja i obilaska grada, pripadnike policije je pored obale rijeke Une, presrelo šest migranata iz Šri Lanke te im pokazali mjesto gdje se nalazila nepoznata ženska osoba.

Pregledom terena, u žbunju je pronađena 13-godišnja djevojčica, migrantkinja iz Šri Lanke, nakon čega je grupa migranta pozvana u prostorije Policijske stanice u Bihaću i sa njima su razgovor obavili policijski istražioci.

Također, policija je, u prisustvu njene majke, obavila razgovor i sa 13-godišnjakinjom, koja je izjavila kako ju je presreo nepoznati migrant iz Pakistana, te joj pokušao nasilno skinuti odjeću.

U tome su ga spriječili ostali migranti te otjerali Pakistanca. O ovome događaju je obavješten kantonalni tužilac koji je konstatovao kako postoje elementi krivičnog djela bludne radnje te naložio provođenje istrage. Policijski istražiocu su nastavili ra dna dokumentovanju ovog događaja te pronalasku migranta koji se sumnjiči za ovo krivično djelo.


Možda će vas i ovo zanimati:

Pakistanac uhapšen zbog podizanja novca uz lažni pasoš

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije