Hronika

Migrant ubijen u tuči u kampu "Lipa"

Migrant ubijen u tuči u kampu "Lipa"
Foto: N.N. | Migrant ubijen u tuči u kampu "Lipa"

BIHAĆ - U prihvatnom centru Lipa, nadomak Bihaća, jučer u večernjim satima došlo je do sukoba između migranata, kojom prilikom je jedno lice smrtno stradalo, a drugo je sa teškim tjelesnim povredama prebačeno u Kantonalnu bolnicu u tom gradu.

"Policijska stanica Bihać je sinoć primila informaciju od čuvarske službe unutar kampa da je došlo do velikog fizičkog sukoba između dvije grupe migranata. Na lice mjesta odmah su upućene policijske patrole, pa je poslije izvjesnog vremena došlo do smirivanja situacije. Međutim, konstatovno je da su dva lica teško povrijeđena upotrebom oštrog predmeta, odnosno noža. Jedno lice je imalo povrede desne ruke, a drugi migrant je zadobio ubod u predjelu grudi. Oni su transportovani u Kantonalnu bolnicu Bihać, ali je nažalost jedan migrant preminuo sinoć oko 22.30 sata“, potvrdio je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK. 

Prema njegovim riječima na licu mjesta vrši se kriminalistička istraga u okviru krivičnog djela ubistva, a identitet počinilaca i njihova državljanstva još uvijek se ne mogu potvrditi.

Kako saznajemo, drugi povrijeđeni migrant se dobro osjeća i van je životne opasnosti. Od početka ove godine ovo je već drugo ubistvo koje se dogodilo na području migrantskog centra Lipa, gdje trenutno boravi oko hiljadu migranata, te su kapaciteti ovoga centra maksimalno popunjeni.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije