Hronika

Migranti pošli iz Gradiške u EU, a stigli u Prnjavor

Migranti pošli iz Gradiške u EU, a stigli u Prnjavor
Foto: N.N. | Migranti iz Gradiške pošli u Hrvatsku, a stigli u Prnjavor
Dragan Sladojević

PRNJAVOR, GRADIŠKA - Grupa baksuznih migranata, u pokušaju da se domogne tla EU, sakrila se u Gradišci u kamionsku prikolicu, misleći da će tako stići do Hrvatske, ali su, umjesto u susjednu državu, stigli ni manje ni više nego u - Prnjavor, u krug kompanije "Mladegs pak", a gdje je kamion dovozio robu.

Nezvanično saznajemo da su, kada je u Prnjavoru otvorena cerada, migranti povikali "Croatia, Croatia", ali su ubrzo shvatili da se tla EU, ipak, nisu domogli.

Iz kompanije "Mladegs Pak" su potvrdili za "Nezavisne" da se u njihovom prostoru ovaj neobični događaj odigrao jutros.

"Nakon što je kamion prevoznika došao na istovar robe u prostorije skladišta firme, iz kamiona su istrčala četiri nepoznata lica, za koje je utvrđeno da su migranti. Lica su trčeći izašla iz ograđenog dijela kompanije i zaputila se u nepoznatom pravcu", kazali su iz te kompanije.
Kako dodaju, kamion iz kojeg su izašli migranti išao je iz Evropske Unije, dovozeći sirovine za proizvodnju, a migranti su najvjerovatnije prilikom carinjenja robe u Gradišci pocijepali ceradu i ušli u kamion u nadi da će doći do zemalja EU, konkretno Hrvatske.

"Radnici u kompaniji su pravovremeno reagovali i pozvali policiju, koja je nedugo zatim locirala i identifikovala četiri muška strana državljanina", kažu iz kompanije "Mladegs Pak", te dodaju da nije bilo nikakvih pokušaja ugrožavanja bezbjednosti, te da je nesvakidašnji događaj protekao bez velikog remećenja svakodnevnih obaveza.

Iz policije su za "Nezavisne" potvrdili da su u Prnjavoru zatečena četiri migranta sa potrebnom dokumentacijom, te da je o svemu obaviještena Služba za poslove sa strancima BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije