Hronika

Migranti siju strah u Gradišci: Alžirci ga napali u dvorištu i izgrebali

Migranti siju strah u Gradišci: Alžirci ga napali u dvorištu i izgrebali
Foto: Dražan Požderović | Detalji napada u Gradišci: Alžirci ga napali u dvorištu i izgrebali

GRADIŠKA - Alžirci A.K. i E.B. uhapšeni su jer su u srijedu naveče došli u dvorište Almira Timirotića (55), gdje su ga napali i nanijeli mu povrede i ogrebotine po tijelu.

Kako "Nezavisne" saznaju, incident se desio u Savskoj ulici, a Timirotić, koji inače ima zdravstvenih problema, u vrijeme napada bio je sam kod kuće.

Saznajemo da je najprije čuo lavež pasa pa je izašao da vidi šta se dešava, a po izlasku iz kuće napala su ga dvojica muškaraca, koji su, po svemu sudeći, migranti. Žrtvu su uhvatili za vrat i udarili u , zbog čega je pao na zemlju.

U borbi s njima zadobio je lakše povrede i ostale su mu vidne ogrebotine po licu i vratu. Napadači su potom pobjegli, a šokirani čovjek je nakon napada otišao kod ljekara, gdje je medicinski zbrinut.

Kako su nam ispričali mještani, ono što je ozbiljnije od fizičkih povreda je šok koji je čovjek pretrpio, jer nije ni sanjao da će ga u njegovom dvorištu neko napasti, a zbog ovog incidenta mještani su u strahu.

"On je bio sam kod kuće, jer mu je supruga taj dan bila odsutna. Almir, inače, ima problema sa zdravljem i ovo je na njega ostavilo velike posljedice. Nakon svega nikome nije svejedno i nadamo se da će nas neko zaštititi", kažu mještani.

Dodaju da ovo nije prvi napad koji se desio u uvoj ulici, jer su migranti nekoliko dana ranije, takođe, napali mještane. Ističu da su nedaleko od mjesta incidenta vidjeli šator u skrovitom dijelu gdje su migranati viđeni te da je ovo drugi napad u zadnjih nekoliko dana, zbog čega su u strahu.

"Vidjeli smo da imaju šator gdje su boravili, e sad da li su to ti migranti koji napadaju ljude ne znamo, možda ih ima još. Svi smo u strahu. Čovjek više nije siguran ni u sopstvenoj kući", kažu uznemireni mještani.

Kako je navedeno u saopštenju Policijske uprave Gradiška, Policijskoj stanici Gradiška u srijedu u 20.57 oštećeni je prijavio da su ga u dvorištu porodične kuće fizički napala dva nepoznata muškarca, koja svojim izgledom asociraju na migrante. Kako dodaju, operativnim radom policija je identifikovala i uhapsila A.K. i E.B., dok je oštećenom ukazana ljekarska pomoć u Opštoj bolnici Gradiška, prilikom čega su konstatovane tjelesne povrede.

"O svim okolnostima događaja obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a koji je naložio da se po dokumentovanju predmeta protiv lica A.K. i E.B., državljana Alžira, podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu", dodaje se u saopštenju. Takođe, o svemu su obaviješteni radnici Terenskog centra za strance Banjaluka, koji su preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti. 

Podsjećamo, posljednjih dana bilo je više krivičnih djela koja su migranti počinili na području Gradiške.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije