Hronika

Milanu Mitiću osam godina zatvora

Milanu Mitiću osam godina zatvora
Foto: N.N. | Milanu Mitiću osam godina zatvora

SARAJEVO - Sud BiH osudio je na osam godina zatvora Milana Mitića koji je sporazumno priznao krivicu za krivična djela u kojima je zajedno sa drugim licima optužen za ubistvo, pokušaj ubistva i više pljački novca.

Mitić je optužnica teretila da je, zajedno sa drugim licima, učestvovao u pokušaju ubistva Đorđa Ždrale 2006. godine, ubistvu Borisa Govedarice 2007. godine, pljački transporta novca Pavlović banke na području Han Pijeska 2005. godine, pokušaju pljačke transporta novca Nove banke u Istočnom Sarajevu 2005. godine i pljački novca preduzeća "BH Pošta" 2008. godine.

Organizovana grupa je djelovala od početka 2005. godine, te je, silom i prijetnjom da će direktno napasti živote drugih lica i upotrebom vatrenog oružja, oduzimala pokretne stvari od drugih lica i prisiljavala ih da čine radnje na štetu svoje imovine, navedeno je u optužnici.

Na taj način pribavili su protivpravnu imovinsku korist u neutvrđenom novčanom iznosu, te kupovali pokretnu i nepokretnu imovinu u BiH, Srbiji i Hrvatskoj i koristili u privrednom poslovanju radi ozakonjenja pribavljenog novca.

Mitić je u potpunosti priznao krivicu za učešće u ovim krivičnim djelima.

U izrečenu kaznu zatvora uračunava se vrijeme koje je optuženi proveo u pritvoru od 30. juna 2017. godine, saopšteno je iz Suda BiH.

Sud je donio i rješenje o produženju pritvora Mitiću koji može trajati najduže devet mjeseci, odnosno do 28. jula 2020. godine ili do nove odluke Suda. Pritvor je produžen zbog opasnosti od bjekstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije