Hronika

Milićević: Veliki profesionalizam vatrogasaca i ostalih službi

Milićević: Veliki profesionalizam vatrogasaca i ostalih službi
Foto: N.N. | Milićević, komandir Policijske stanice Brod: Veliki profesionalizam vatrogasaca i ostalih službi

BROD - Dežurna služba obaviještena je da je došlo do eksplozije na postrojenju 05, za proizvodnju dizel goriva i benzina, pri čemu je došlo do povrede određenog broja radnika.

Rekao je ovo Slobodan Milićević, komandir Policijske stanice Brod.

"Stavili smo se na raspolaganje prevashodno radi pomoći vatrogascima i da izvučemo ljude. Oko 1:30 smo našli tijelo nastradalog radnika na susjednom postrojenju na kojem je bio zaposlen-operater na postrojenju 04", rekao je Milićević.

Dodao je da su informisali tužioca Okružnog tužilastva u Doboju, Mersihu Mahmutović.

"Naređeno je vršenje uviđaja u jutarnjim časovima, što je i urađeno i uviđaj je u toku. Uzroci jos uvijek nisu poznati, ali smo u velikoj mjeri isključili spoljni faktor", naveo je Milićević.

Istakao je da je naišao na veliki profesionalizam vatrogasaca koji su se nadljudskim snagama borili da ugase požar, te da je i ekipa civilne zaštite i ostale službe bile na visini zadatka.

"Mirko Duspara, načelnik Slavonskog Broda, je dozvolio da nesmetano prolaze sanitetska vozila i nihova vozila su krenula ovamo ali su ostala na graničnom prelazu jer nije bilo potrebe za njihovom intervencijom", istakao je.

Dodao je da je momak koji je nastradao imao 33 godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije