Hronika

Milićeviću četiri godine i 11 mjeseci robije

Milićeviću četiri godine i 11 mjeseci robije
Foto: N.N. | Milićeviću četiri godine i 11 mjeseci robije

​DOBOJ - Okružni sud u Doboju osudio je Anđelka Milićevića (28) iz tog grada na četiri godine i 11 mjeseci zatvora zbog šverca droge i neovlaštenog držanja eksploziva.

On je uhapšen lani zajedno s Milanom Mitrovićem i Kristijanom Majstorovićem u akciji "Teatar", koju su sproveli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Policijske uprave Doboj.

Izricanju presude Milićeviću prethodio je sporazum o priznanju krivice.

Prema presudi, trojac je od marta do 18. juna 2019. godine, zajedno i po dogovoru, nabavljao i prodava spid, a zbog toga su Kristijan Majstorović i Milan Mitrović već osuđen na po tri godine zatvora.

Oni su pali tako što su upali u zamku prikrivenih inspektora pa je Mitović najprije stupio u kontakt s prikrivenim istražiocem, kojem je ponudio spid i kokain, nakon čega je kontaktirao dobavljača Milićevića, s kojim ga je spojio Majstorović.

Tako je  za početak Milićević prvo Mitroviću nabavio oko 100 grama spida, koji je ovaj prodao prikrivenom istražiocu, zatim su se opet sastali i dogovorili još jednu prodaju, ali ovaj put oko 500 grama, a dobavljač je opet bio Milićević.

Trojac je uhapšen  nakon što su Majstorović i Milićević 18. juna lani u Karakaju, kod Zvornika, od nepoznatog dobavljača preuzeli 12 paketa marihuane težine oko 3.230 grama.

Iako su u povratku zaobišli glavni put prema Doboju kako bi izbjegli policiju, po dolasku pred stan Mitrovića dočekala ih je policija.

Policija je tada prilikom pretresa Milićevićevog stana pronašla i oduzela oko 260 grama spida, 90 grama kokaina, kao i kofein i kreatin koji se dodaju smjesama droga, te predmeti za vaganje i pakovanje sa tragovima droga.

Osim toga, kod njega su nađena i četiri pakovanja vojnog eksploziva.

Prema informacijama iz istrage, tokom ove akcije ukupno je oduzeto 3,3 kilograma skanka, 1,1 kilogram spida, 100 grama kokaina i dva kilograma eksploziva, te novac raznih valuta.

Lani je tokom sprovođenja uhapšenih ispred Okružnog javnog tužilaštva Doboj sestra Anđelka Milićevića nasrnula na snimatelje pa je prvo zgrabila kameru RTV Doboj, potom i TV BN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije